|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 115
Uploads: 2
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 116 puta u 110 Postova
Instrumenti: Kurzweil Forte 7, Yamaha Montage 6, Kurzweil PC3K6, Kurzweil PC3
![]() |
![]()
Jeste, to je A dur sa C# u basu. Ta oznaka se piše za bas, ali ti na klavijaturi isto možeš da sviraš da ti bude cis u basu. To nije poseban akord, to je i dalje A dur, samo što je drugi obrtaj u pitanju
![]()
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Odsviraj normalan D dur, pa A dur s basom cis, pa zatim H mol npr... Tada ces dobro cuti cemu A dur s basom cis...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tesko se to moze izvest na aranzeru. Jedino ako imas basistu ili na klavijaturi ili na bas gitari. Ima slicna stvar u Cesarici na dijelu "Ka' cvice bez vode". Original je ja mislim C-dur i na tom dijelu akord je C-dur, ali bas svira G.
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Moze bez problema da se odsvira i na aranzeru, samo se odredi pravilan Chord Fingering, a to je u ovom slucaju FINGERED ON BASS.
I onda se svira C# E A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.09.2014
Downloads: 4
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: PA900, PSS480
![]() |
![]()
ja opet malo ne razumem na aranzeru bilo da ste pritisli samo A dirku ili bilo koju kombinaciju Cis E i A, uvek se pratnja cuje isto, nema promena, kojim god redom, sa bilo kojim rastojanjem da pritisnem ta 3 tastera,
ako vec napravim preveliku razliku pa pritisnem cis pa sacekam malo pa e pa a, on ce da odsvira cis dur, cis mol, pa a dur meni ovo ima logike samo za gitare i zicane, posto tu mozes dobiti varijacije a dur-a u zavisnosti gde pritiskas |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne kazem da se ne moze to namjestit na chord fingeringu, ali to je situacija 1 u milijun da vam je to potrebno, tako da nema smisla, a niti ce se nesto drugacije cut ni osjetit posto je C# terca u A-dur akordu, tako da mislim da ni daljnja rasprava o ovome nema smisla.
![]() |
#7 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Radi se bas dionici koja mora osvirati C# ton na odsviranom A duru. To se itekako čuje i primjenivo je u praksi.
Kod Yamaha Stylva to zvuči ovako https://www.youtube.com/watch?v=e1QHYyZoj9g Nisam 100% siguran jer ne koristim Korga ali mislim da se to podešava na Stylu pod opcijom pod Chord recognition mode > Expert |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|