|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
SMmusic studio, ako mi dozvolis dao bih ti jedan savet najiskreniji. To sto ces snimiti kao audio fajl, i postaviti ovde i nas 30 poslusati na 30 razlicita ozvucenja, to ti ni slucajno nece pokazati pravu zvucnu sliku koja ce "izaci" na kutijama. Znaci odgovorno tvrdim da su to dva razlicita sveta. Trazis jako jako konkretne savete koji se dobijaju iskljucivo i iskljucivo dugotrajnim i mukotrpnim radom, stelovanjem, probanjem svih mogucih opcija i nacina i to ISKLJUCIVO NA TVOM OZVUCENJU. Gubi se individualnost i sva ona car koja lezi u tome da ritmu, boji, aranzmanu podaris svoj neki licni pecat i prepoznatljivost. Bk9 je toliko kompleksna klav. I trazi daleko daleko duzi period ispeobavanja i stelovanja od par dana ili par nedelja. Moj savet, uzmi parametar po parametar isprobaj na svakom ritmu, boji, dobosu itd. Pamti, belezi koji kako utice i uzivaj u sredjivanju. Nista sladje nego li kad nesto sam otkrijes i prilagodis kako tebi odgovara. Pozdrav.
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Pa da, slažem se delimično sa tim. Ja ne želim da iskopiram ničija podešavanja niti da podesim sve kako mi neko kaže. Dosadašnje klavijature sam uvek podešavao sam, ali bile su i nešto jednostavnije od BK. Sada sam u moru opcija i gubim se u svemu tome.
Audio primer sam dao zbog procene doziranja reverba i delaya o kome sam predhodno pričao, a ne zbog jačine basova, visokih i srednjih i ne zbog boje bubnjeva. Mislim da se ovi efekti čuju na svakom ozvučenju, pa i na običnim kompjuterskim zvučnicima. Što se tiče ozvučenja, ne nastupam na svirkama, klavu sam uzeo najviše radi pravljenja matrica i muzike za pozorište. Ako i budem negde nastupio, biće to neka promocija knjiga ili manji skup ljudi i sviraću preko malog pojačala ili jedne aktivne kutije. Tu nema ni sterea niti nekog posebnog kvaliteta zvuka, pa me to za sada i ne zanima. Bitnije mi je da podesim odličan zvuk za studijski rad i da počnem konačno nešto da pravim i snimam. Ne mogu ja mesecima da istražujem i isprobavam mogućnosti klavijature, jer je to beskonačan posao. Danas mi se ovo setovanje svidi a sutra mi ne zvuči dobro i tako u krug. Ovo što mi je Velja dao je jako korisno za mene i to mi otprilike treba, neke osnove i principi, izvađeno iz ogromne šume podešavanja, a dalje ću ja sam. Meni treba samo putokaz do nekog mesta, a kako ću stići dotle izabraću sam. Hvala vam još jednom, svaka preporuka ali i kritika mi koristi.
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
uzeo si arazner za pravljenje matrica? pa sto nisi uzeo modul integru?
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Već sam pisao o tome da se ne ponavljam...
http://www.yu-midi.org/forum/showpos...6&postcount=24 Dodato: A ako te mrzi da čitaš ovo od ranije evo... Nema bržeg načina da se napravi neka matrica, tema ili džingl nego na aranžeru gde imaš već milion gotovih stvari pod rukom. Drugo, meni trenutno treba za ove posliće što ne znači da neću imati i neku svirku. Ranije sam imao bend, sad ga trenutno nemam, ali ne znači da se nećemo okupiti ponovo. Treće, imam dete koje je završilo nižu muzičku - klavir pa i on planira neke svirke, bend, a i svira kod kuće na aranžeru i skida pesme i akorde. Od aranžera nema bolje sprave za to. Četvrto, aranžer mi je inspirativan i pomaže mi kada nemam celu ideju oko aranžmana u glavi a treba nešto da odradim. Ja nisam profi muzičar i ne živim od muzike pa samo to po ceo dan da radim. Ja radim još 2 posla nevezano za muziku. Peto, kroz aranžer sam upoznao razne svetske stilove muzike za koje nisam znao ni da postoje, a poznatije sam uspeo da bolje shvatim. Za mene je aranžer ALL in ONE. Jel dovoljno razloga?
Svaki uređaj radi na beli dim. Kada taj beli dim jednom izađe, uređaj više neće raditi. Promijenjeno od SMusic studio (05.04.2015 u 13:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Promeni ili pojacaj reverb na dobosu i ukloni daire,ja ne znam kako je kolega uopste cuo dobos od zvecke...Ovde je potrebno da dobos ima odredjenu "duzinu" pa je verovatno dairama to pokusano da se nadomesti.Pojedini dobosi drugacije reaguju na razlicite kolicine reverba pa mozes da pokusas i sa nekim drugim dobosem,imas veliki izbor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@Boban010
Videću da li uopšte to može ako je sempl doboša snimljen odvojeno od daira. Još jedno pitanje: Zna li neko kao da u klavijaturi kada učitam mp3 fajl sa USB-a i promenim mu tonalitet, usnimim ponovo tako izmenjen fajl na USB memoriju? Ovako transponovan mp3 fajl mi treba da pošaljem čoveku kao matricu da bi mogao da vežba sviranje saxofona iz tonaliteta koji mu odgovara.
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Sigurno da moze,na Bk9 mozes sastavljati drum setove po zelji...
A za transponovanje imas program na kompu,zove se Mp3 shifter,transponujes i usnimis.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|