Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 11.07.2015, 13:34   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Odličan prijedlog. Ima jedna takva na njuškalu za 4 000 kn, s koferom. Za taj novac i ono što vama treba je to bolja opcija od svega predloženog. Samo treba provjeriti ispravnost.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
djabua7 (12.07.2015)
Star 12.07.2015, 00:49   #2
djabua7
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 07.07.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
djabua7 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Upravo sam provjerio na njuškalu i ima dosta oglasa za prodaju Yamahe (uz kofer) po 3 tisuće, čak i 2,500kn.
Mene samo zanima jel s miksetama ista stvar, kao i sa ostalim instrumentima i sl., da više godina korištenja, mogu dovesti npr. do šumova kod mikrofona, instrumenata i do još kojekakvih grešaka, ili stvarno mikseta može biti super kvalitete,ako je na njoj godišnje svirano po 20-ak gaža (kako je navedeno u jednom oglasu)?

Što se tiče ostale opreme. Imamo skroz solidne 2 aktivne zvučne kutije,ali nisu skroz naše,pa i to planiramo s vremenom uzeti novo. Behringerove najvjerojtnije,jer sam za Behringerove zvučnike uglavnom samo vidio pohvale,a ne kao za miksete
Mikrofoni također bolje kvalitete. Shure ugl. na prvom mjestu... Kako skupimo novce, kupujemo 1 po 1 ,ali da budu kvalitetni
Za širokopojasne još nismo ništa odlučili koju marku uzimati itd.,a i to ću vas zamoliti za savjet,kad budemo opet s nekom lovom raspolagali i išli u kupnju

P.S.
Ima li efekata u Allen&Heath mikseti i što mi točno znače sami efekti (možda nešto kao da ubacim jeku i sl.)?
Ima li usb ulaza kod ove Yamahe?
To me zanima, jer ćemo definitivno sa zborom probati nasnimiti npr. neke amaterske snimke preko kompa.
Allen&Heath ZED18 sam izabrao,jer je ZED16 skuplji. Ne znam točno zašto,ali tako je.

Promijenjeno od djabua7 (12.07.2015 u 00:56 sati)
djabua7 je offline   Reply With Quote
Star 12.07.2015, 04:56   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Efekat ti je potreban prvenstveno zbog pjevačkih mikrofona, to je ono što si nazvao jekom.
Zad16 je skuplji jer ima efekat (oznaka FX uz naziv), dok je varijanata ZED 18 bez efekta.
Yamaha MG24/14 FX nema USB ali se može snimati analognim putem.

Kao i kod ostalih tehničkih stvari, problemi su uvijek mogući kada kupuješ polovno. Treba provjeriti ispravnost, najbolje da to uradi netko s iskustvom.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije