|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
@Sinisa,
nismo valjda off, necemo sad otvarati novi topik Japan ili Italy ![]() je znalo pisati made in Spain cak ali je sigurno Roland nije jednako Roland. To bi Roland Srbija mogao bolje objasniti. Koliko je Roland Italy-Europe bio (ne)ovisan od Roland Japan tesko je reci, ali je cinjenica da su jedni isli sumom a drugi drumom. VA7 je dizajniran u Japanu npr. a ko je sastavljao razvojni tim u Italiji je isto misterija. Sve to za nas nebi bilo bitno da su napravili neki bolji aranzer poslije G1000, VA7 je bio zadnji trenutak da vide da nesto nije u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@dmmacak
Transpoze je vezan za Performansu i mislim da ne moze da se zadrzi kad menjas boje kao performanse.Mozes da menjas boje koje nisu performanse u tekucoj performansi i pri tome ostaju efekti i podesavanja iz te performanse a sa njima i transpoze. Sa midi commanderom,po do sada dostupnim informacijama mozes manipulisati jedino performansama(sto ne znaci da necemo pronaci nacin i za ritmove). E sad postoji mogucnost da upises performanse bez ritmova i performanse sa ritmovima.Na tabletu u midi commanderu bi bile sa ritmovima a na klavijaturi(favorite performanse) bez ritmova. Dakle na tabletu promenis ritam(sa njim i performansu) a na klavijaturi posle menjas boje preko favorita ili OTS(one touch) tastera. @SMusic studio Daj druze potrazi onaj bas na BK9,vazno mi je da znam da li ima da se ne palim za dzaba. Dodato: @Rudiiiii Gde si kupio BK9 i kolko si platio a ko nije tajna? Promijenjeno od Boban010 (13.07.2015 u 21:22 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | dmmacak (14.07.2015) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@Boban ... heh naravno da je tajna ali cu odgovoriti
![]() Thomann, 1238 Evra netto, 30 Evra prevoz. Prije tog pada cijene imao sam ponudu od naseg druga MV 1345 Evra netto stim da je pitanje u koje zemlje smije izvoziti. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Rudiiiii za ovaj koristan post: | Boban010 (14.07.2015) |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@Rudiiiii
Kako u Thomanu za 1238e,jel to B-stock mozda?Ili je to bez poreza,PDV-a? Daj kolega,molim te pregledaj da li na BK9 ima mozda ovakvog basa kao na cetvrtom snimku http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz3fquUckJw i ako ima usnimi malo da cujemo.Moze i automatska pratnja,samo iskljuci ostale instrumente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@Boban,
nije B-stock, bar se nadam ![]() imao pravo kupovati tamo. Pokojni Luis je dilao iz Budimpeste jedno vrijeme ali ovaj dil iz Thomann-a je vjerovatno izuzetak, nikad nisam vidio ovakvu cijenu za normalnog kupca. To je mozda i dokaz da se Roland preracunao, za malo dodatnih para je mogao napraviti mnogo bolji aranzer ali sta je tu je. U vezi bass-a, sveukupno mnogo bolje zvuce nego G70: u visim lagama cak djeluje rastimano, nisam dosao do te lekcije zasto ... pik basova ima dosta, na nasim ritmovima je pick3 i za mene je odlican i dobro usviran. Pregledacu i ostale pa javim moje skromno misljenje. Dodato: Mislim da bi tebi bili od interesa ovi basovi: ulti acbass - 'ozbiljan' basista sa dobrom opremom - vuce na studijski xv acbass - vise ataka i double layer - uzivo feeling - malo 'udaren' basista wild acbass - mozda za neke izdvojene fraze ko svira u visim ligama picked bs, picked bs2,4 - idu na prangije i vjerovatno rade dobro uz pogodjen kick i dobar aranzman: ne dirati bez potrebe picked bass3 - ima najvise 'body' ali i ataka tako da ga nisu bez veze upotrijebili za nase ritmove double pick - u odredjenim fazama 'igre' jako upotrebljiv koliko mi se cini bass iz snimka 4 nije zastupljen, od ovih pick bass nijedan nema toliko ataka - mozda kombinovati neki slap ... Promijenjeno od Rudiiiii (14.07.2015 u 18:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@Rudiiiii
Ovaj bas koji ja trazim pripada fingered klasi basova a Cmp'd fng je naziv.E sad ja imam identican bas u GM banci koji se zove drugacije ali ima iste osobine.U visim lagama ima osobine kidanja i vibracije zice kao i bitnu promenu zvuka pri najacem udaru-najveci velocity.Tada zvuci kao da se koristi trzalica.Ja sam bas bitno osvetlio ekvilajzerom kako bi dosle do izrazaja ove osobine. Ako mislis da ima slicnih basova na BK9 koje bi trebalo akcentirati,a cije snimke nemamo,slobodno snimi i postavi ovde. U medjuvremenu jedno pitanje,da li za mic ulaz postoji poseban ekvilajzer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Evo da sam sebi odgovorim
Taj bas ne postoji na BK9 a nema ni mnogo dobrih basova koje sam imao na GW8. Ulaz za mikrofon ima i fantom switch tako da mozete ukljuciti i kondenzatorski mikrofon.Postoji i poseban ekvilajzer za taj ulaz pa mozete obojiti glas po zelji. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|