|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Mene zanima da li ce moci ritmovi od GW8 da se odmah ubace i da se koriste ili ce morati da se konvertuju u nekom programu ili u samoj klavijaturi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Sto se tice semplova i njihove kompatibilnosti, to nismo uspeli da testiramo jer je masina bila u prototipnom izdanju. Cim saznamo detalje o tome pisacu.
Na levom ekranu i tasterima oko njega je zamisljeno da se biraju ritmovi dok je desni ekran zaduzen za boje. Sada postoje kategorije user styles i user tones. Tu su naravno i performanse i njihovi tasteri sa desne strane iznad klavijature (tasteri sa brojevima i tasteri do njih). Imamo sada tempo lock taster i jos jedan taster lock koji zakljucava sve ono sto je podeseno u globalnom meniju (tako da je moguce zakljucati ritam i pritiskom na taj taster ga zakljucavamo; nakon toga mozemo menjati performanse, tj. boje a ritam ostaje). Dugim pritiskom na taj lock taster ulazimo u globalno podesavanje za lock koji se ispisuje na desnom ekranu a tasterima oko ekrana biramo sta zelimo da zakljucamo/otkljucamo u tom meniju. Kao sto je receno, cena je negde oko 1200-1300 evra (jos nije formirana). Svaki Roland ritam ce moci da se koristi samo sto je mozda potrebno dosrediti ih kroz makeup tools. Za sound generator ne znam, ono sto sam cuo je da je zvuk vrhunskog kvaliteta, tu se nije stedelo. SN boje koliko znam nema mada zato imamo veliku bazu nama iskoristivih boja (i pored Balkan sound seta). Mislim da je cela baza iz BK5 OR sada unutra (i mnogo toga jos). Na zalost, bilo je malo vremena a puno posla oko prototipa, nisam stigao ni da prelistam ostale boje. Sto se tice pitanja o buducim modelima, za sada su sve oci uperene u E-A7, niko ne razmislja o sledecem modelu...za sada. Dakle, procice sigurno neko vreme do sledeceg aranzera, u ovom naletu nema o tome govora. Sto se BK9 tice, mi smo uradili sve sto je bilo u nasoj moci da dobijemo prosirenje. Niko ne zna kako je to prosirenje uopste planirano da se ubacuje... Ako ikada bude planirano da se izbacuju neka prosirenja za BK9 (nismo samo mi kojima treba prosirenje, vidis da ni jedno prosirenje nije izbaceno do sada) budite uvereni da ce i nase biti tu. Ali, plasim se da nema puno nade za to.... |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, Morison, za koristan post: |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
BK-9 sam pročitao na jednom stranom forumu da se više neće proizvoditi - možda je dezinformacija ?
Zanima me koliko ima balkanskih ritmova i boja u tom balkanskom paketu koji će fabrički biti ugrađen u E-A7 ? hoće li biti terci ? da li je moguće nešto uraditi sa tipkama (odnosno oprugama) pa da se tipke "smekšaju", da ne budu polutvrde kao na BK-5, odnosno da budu mekane kao što su na BK-9 ? da li će moći da se priključi vokalist Roland VP-7 na E-A7 ? Evo jedan orijentalni demo na kojem se vidi da su 2 ekrana na E-A7 mnogo bolja nego ona 2 "dječija" ekrana na BK-9: https://www.youtube.com/watch?v=dLT-XV0tQMg Promijenjeno od sxkn7 (06.09.2015 u 12:59 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sxkn7 za ovaj koristan post: | KrisVuk (18.01.2016) |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Evo ja cu pokusati da odgovorim.Posto ja imam BK9 mozda budem malo pristrasan a ako i budem slobodno me argumentovano ispravite.
Kada se BK9 prestane proizvoditi sigurno cemo o tome biti obavesteni na njihovom sajtu,verovatno ce da pise Discontinued.Za sada to nije slucaj!Mozete licno pogledati na roland.com u sekciji arrangeri.Jos uvek im je na prvom mestu BK9 a novi arranger ispod BK serije.Mislim da to dovoljno govori. Balkanski paket za E-A7 ne postoji,verovatno ce biti samo nekoliko ritmova,5-6 njih cisto kao primer,a boje su verovatno izmesane sa ostalim bojama. Na Bk5 mozete otezati dirke uz pomoc tegova,imate o toj operaciji na sajtu,samo upotrebite pretragu) a to je fabricki uradjeno na BK9 pa se zato cini da su mekse.Opruge se uopste ne modifikuju. Ekrani na BK9 i E-A7 su apsolutno isti,160x160 tacaka samo je graficki prikaz malo drugaciji. Cisto da ne bi pricali gluposti,ubuduce uporedite specifikacije ova dva modela na Roland sajtu. Nije slucajno da je sadasnja cena BK9 1500e(ponegde jos uvek 2000) a sadasnja cena E-A7 1180eura.Za to ima mnogo razloga tehnicke prirode pre svega,sto i sami mozete videti gledajuci specifikacije. Jos jedna stvar,E-A7 se vrlo lose ocenjuje po stranim forumima pre svega zbog njegove orijentacije na Azijsko i Istocno evropsko trziste,ali kakav ce biti njegova sudbina ostaje da se vidi. Sto se nas tice,Roland ko Roland,nesto smo dobili nesto izgubili jer kako bi inace kupili sledeci model? Promijenjeno od Boban010 (06.09.2015 u 15:48 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (08.09.2015) |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Po specifikacijama i rasporedu dugmadi, a još je oko 1000€ kao što se spominje, ovaj Arranžer je best buy u svom rangu. Naravno treba svako za sebe testirati lično da li mu sve odgovara, ali što više gledam u njega, sve mi se više sviđaju raspored dugmadi (jest da dizajnerski ne izgleda nešto, ali kao da je to bitno).
Ako bude po fabrici kao što su do sada Rolandi izlazili, onda je suvišno govoriti da je ovo igračka, nego ozbiljan instrument. Do sada su svi hvalili Roland za interne samplove a bježali ka Korg-u zbog samplera i user friendly, sada je i Roland popravio te dvije stvari, pa da vidimo. Po svemu sudeći, bit će to moj naredni Arranžer ako se potvrdi to što je na papiru i live ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.01.2008
Downloads: 144
Zahvalili mu 27 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Postovane kolege,danas sam postao vlasnik Rolanda EA 7,pa bi hteo da Vam prve utiske prenesem.Ono cime sam odusevljen je banka boja koju poseduje ova sprava,duvaci, stringsevi,zicani instrumenti iz World banke medju kojima su i boje za nasu muziku zvuce odlicno i pri slusanju i pod rukom.Sledeca stvar je operativnost,veliki broj komandi odlicno rasporedjenih i lako dostupnih.Semplove koji su ubaceni u onih 128 mb takodje dobro izbacuje.Editovanje DRUM KITS je vrlo jednostavno,cak i meni koji skoro da nemam iskustva sa aranzerom.Ono sto je po mom misljenju nedostatak su tanko odradjeni fabricki ritmovi,ne svi ali to mi je onako upalo na prvo slusanje i nedostatak numerickog biranja waveforma prilikom editovanja user boja i drum kitova,jer ih ima blizu 5000 pa je problem vrteti tockic,ali je receno da ce se taj nedostatak otkloniti ubuduce nekim novim operativnim sistemom.Sve u svemu sprava vredi i pruza mnogo vise nego sto joj je vrednost,i moze bez ikakvih problema da se uporedi sa dva do tri puta skupljim klavijaturama.Treba se samo malo igrati i pustiti masti na volju pa rezultati izostati nece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Tockic postoji, vec sam pricao o tome u ovoj temi (ali zbog spam postova mozda je tesko naci). Balance potenciometar kada se pritisne na unutra postaje "Value" i sa tim potenciometrom radimo ono sto bi inace radili tockicem (u zavisnosti na prikaz ekrana: menjali parametar, menjali tempo....).
Molio bih da se zadrzimo na temi, bas zbog ovakvih beskorisnih postova odemo od teme i kasnije je tesko pronaci korisne informacije. Ako postoji potreba za nekom drugom raspravom, zasto ne otvorite novu temu? Oftopic: GW8 je nativno dolazio bez World boja, pa se kasnije operativnim sistemom dobijala varijanta Europe, Latino ili China...na to se mislilo. Time se mogao menjati sadzraj tonova. BK9 prosirenje ide na cast italijanima koji su u saradnji sa nama unajvece vec spremali projekat prosirenja ali odustali jer im je firma u medjuvremenu ugasena. Ovo jeste crna mrlja Rolanda, i sam sam bio jako razocaran time ali to nije bio markentiski trik i laz vec sticaj okolnosti koji je doveo do odustajanja od vec napola zavrsenog projekta. A to da su klavijature danasnjice komplikovani, to je cinjenica ali to je odlika danasnjih profesionalnih instrumenata. Nema tu neke vudu magije ili lose srece kada se sredjuje klavijatura, potrebno je znanje i iskustvo. EA7 ima sav potreban alat da zazvuci na najvisem nivou, potrebno je uloziti vreme i srediti po svom ukusu (ili platiti nekom ko to ume da odradi umesto vas). |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Morison za ovaj koristan post: | nesaband (21.12.2015) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.01.2008
Downloads: 144
Zahvalili mu 27 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav Neso,na prvi deo tvog posta cu da kazem da je EA7 najeditabilniji aranzer i sa daleko najvecom bankom boja otkada postoji Roland pa do danas.To kazem jer sam se uverio licno i ne sedim u kuci i pljujem sprave koje nisam video u zivotu,a i ne hvalim,nego zelim da podelim informacije sa kolegama na forumu.Editovanje boja je koncipirano kao na Fantomima,sto ranije nije bio slucaj na BK 5,9 i GW 8 i ostalima.Kreiras zvuk bez ogranicenja.Jos 128 mb semplova pride.Sto se drugog dela tvog posta tice,potenciometar balance kada se pritisne dobija funkciju tockica(tempo,value)
Dodato: Sad videh da je Morison odgovorio po treci ili cetvrti put u vezi ovoga.Ja sam izne kao nedostatak za numeric,kada biram stylove i boje,numeric funkcionise,ali kada udjem u edit boje npr i treba mi waweform 2345 mora se veteti tockic,ali se zadrzavanjem + - tastera lakse dodje do veednosti. Promijenjeno od ivangajic01 (21.12.2015 u 10:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio ivangajic01 za ovaj koristan post: | nesaband (21.12.2015) |
![]() |
#9 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Hvala na informaciji.Taj balans,value potenciometar se nalazi malo na nezgodnom mestu ....sa leve strane je ali dobro....dobro je sto ga ima.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|