|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Odomaćeni član
|
Upravo sam proveo nekoliko sati za Kromeom.
Moj dojam je cista 3. Koliko sam ja upoznat,krome koristi kompletan rom od kronosa,a ono sto sam ja cuo u krome je nista drugo nego kopija zvukova iz M3 i Tritona,stim da se neki zvukovi ponavljaju jos od AI1 sinteze i Trinitya,konkretno cu navesti"harmonike"koje su preuzete sa Tritona i mozda 0,2% doradene kao i Bandeon sa Trinitya. Balkan set je koma,skoro pa neupotrebljiv,ubaceni su semplovi koje ja nikad nebi ubacio ni u Triton a kamoli u Kronosb. Jedino sto je napredak a to je cuveni GRAND PIANO sa Kronosa koji je meni a i 90% clanova sa foruma nebitan. Plus dajem touch ekranu,velik i brz odaziv,tastere za COMBI I PROGRAM su preselili na desnu stranu tako da korgovci ce se morati malo priviknut na to. Tipka...hm,pomalo cudna,nesto kao M3 ali bez tegova,premekana i plasticna ali da se naviknut.... Sve u svemu,tko misli prodavat Tritona i prelazit na Krome,ne isplati se,bez semplova 0 bodova.. Tako da moj opci dojam na kraju je"RAZOCARAN" Eto,mozda sam nekome pomogao mozda odmogao,netko ce se sloziti samonom netko nece.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.10.2009
Mjesto: Samobor
Downloads: 106
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Krome, Tyros 2, GW8
![]() |
Kolega josipv, istina je da se neki semplovi vuku jos iz davnih dana kao i na svim korgovima, ali krome nema kronosov Rom to je proširena memorija sa M3-a tj. M50 jer je i sinteza u biti ista (m3 ima EDS, a krome EDSx). Neki klaviri su sempliranii u 8 layera i zato bolje zvuce (ukupan rom je 3.8gb, a velika vecina otpada na klavire, rhodes, organe i neke brasseve). Također tipka ima utege, ali nije tako kruta ko prava poluteska tipka, al i dalje stojim iza toga da je definitivno bolja nego tipka na Le-u ili TR-u.
Što se tice balkan seta, on zaista i nije nesto upotrebljiv zato sam ja sebi i slagao svoje semplove. Po mom misljenju krome je super za nekoga ko ne treba bas previse balkanskih zvukova. Krome također ima svoju alternativu, a to je po meni motif moxf u kojeg može ić do 1gb semplova. |
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|