Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.10.2015, 13:21   #1
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Navike se tesko menjaju,svi oni koji vec dugo koriste Korgove aranzere ce se vrlo tesko privici na sistem rada na Rolandu.Tu je vec problem u mozgu ljudi jer se navike tesko menjaju.

Ja tvrdim da je i na Korgu i na Rolandu potreban isti broj funkcija pritisnuti da bi se nesto promenilo,(ritam,boja,performans itd),samo je problem u navikama.

Rolandu ce trebati dugo dugo vremena da se vrati na prvo mesto kao top aranzer na ovim nasim prostorima.

Ja jedino sigurno znam da ostajem veran Rolandovovim aranzerima jer sam navikao na taj ton koji imam i svaki drugi ton mi ne zvuci tako dobro.
Star 14.10.2015, 20:54   #2
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dopustimo da vreme pokaze Za sada mogu tvrditi da nudi ZVUK daleko ispred svih a kome je to bitno pre svega, uzece ga u obzir. Takodje, editing je dosta kompleksan tako da polako sa zakljucima. Toliko poziva i poruka od zainteresovanih muzicara koje svakodnevno primam jednostavno ipak govori da je Roland na prekretnici i da je najzad odradio dobar posao. Mislim da ni navike nije potrebno puno menjati jer ovaj Roland je iskorak od predhodnih, sto se tice funkcionalnosti i operativnosti. Sacekajte da vidite spravu uzivo, da je testirate i cujete...verujem da ce te je pozeleti...a kada se nesto zeli, lako se menjaju navike
Morison je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, Morison, za koristan post:
veselinovicvs (14.10.2015), worga (18.10.2015)
Star 14.10.2015, 23:00   #3
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav svima...
Evo i ja da se prikljucim.Zanima me E-A7 i sve je to slatko ovako kad sedim pored kompa slusam DEMO snimke,procitam sta sve moze...Ali dok ja to ne uzmem u ruke i ne cujem i ne vidim necu rano da zakljucujem ALI moram da priznam da sam jako srecan sto je ROLAND konacno pokazao interesovanje za sve nas kojima treba sempler,terce,da je sprava operativna,lagana itd...
MORISON interesuje me kada kazes "da nudi ZVUK daleko ispred svih" interesuje me sa kojom spravom bi uporedio E-A7???Pritom ne zelim da neko pomisli da provociram vec sam stvarno zaintrigiran spravom i pomisljam da ce mozda ova sprava da ponudi vanserijski zvuk i mocne opcije kako bi se ROLAND vratio u svet aranzera na velika vrata ili se varam?.
Znaci pitanje ko su to "drugi"?Pa 2x,3x,E80,TYROS 3,4,5,PA900...
Svako dobro!...
Star 15.10.2015, 03:06   #4
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od veselinovicvs Pokaži Post
MORISON interesuje me kada kazes "da nudi ZVUK daleko ispred svih" interesuje me sa kojom spravom bi uporedio E-A7???
Upravo isto ovo i mene zanima

Formalno sam preslusao neke snimke.........nisam cuo nista spektakularno.......pomislih da je to neki ranazer koji ce povoljnom cijenom konkurirat negdje dole ili u sredini.......a onda procitah komentar "daleko ispred svih".........pa pomislih jesam li nesto propustio
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 15.10.2015, 08:59   #5
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mislio sam na zvuk ispred svih dosadasnjih Roland aranzera. Po mom subjektivnom misljenju, ritam sekcija je do sada uvek najbolje radila na Roland aranzerima, a ovaj aranzer je njihov najbolji do sada (gledano nase potrebe). Problem su bile solo boje a sada ih konacno imamo, sto u rom-u, sto kroz sempler.
Za ZVUK kada kazem mislim na kvalitet onog sto izadje na zvucnicima i to je ovde jako zdravo i konkretno (sto je kod neke konkurencije diskutabilno).
Da ne bih dalje rasplinjao temu, necu se upustiti da uporedjujem E-A7 sa modelima drugih proizvodjaca ali cu se usuditi da kazem da ce bez sramote moci da stane na zvucno uporedjivanje sa bilo kojim aranzerom.
Uskoro cu postaviti demo ritmova koje sam malo obradjivao da zazvuce na E-A7. Naravno, materijal ce se tek praviti kako vreme bude prolazilo, nikako ja ne mogu da pogodim svaciji ukus kada sredjujem ritmove ali je bitno da se srediti moze jer je osnova ozbiljna i zdrava.
Morison je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije