|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Moze ali ove promene(global change) vaze za Rythm composer a kasnije moras opet da doradis uz pomoc Makeup toolsa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Upleo sam se totalno sa performansama, lock funkcijama i promenama u toku sviranja neke pesme, totalno sam sve pomešao i izbrljao.
Zanima me da li je PERFORMANCE HOLD opcija globalno podešavanje za sve performanse i onda sve imaju zadate hold vrednosti, ili se PERFORMANCE HOLD podešavanje može vezati samo za određene performanse u kojima ja želim da imam HOLD, a u drugim performansama da nemam HOLD?
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
To je globalno podesavanje i vazi za sve performanse ali samo dok ne otkljucas.Kad otkljucas otkljucavas sve,dok ne ugasis kljavu.Kad je ponovo upalis opet su postavke u globalu onakve kako si usnimio.Moze automatski da se ponovo zakljuca ali kad pozoves neki midi fajl ili mp3.Evo ti ona ideja o kojoj je pricao kolega Morison.
Usnimis nekoliko performansi linkovano za neki midi fajl,pa obrises taj midi fajl.Prilikom pozivanja tih performansi nece menjati ritam i tempo ali ce za kratko ispisati na ekranu da nema linkovanog fajla. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | SMusic studio (04.11.2015) |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Molio bi ako neko zna da li mogu da se skinu tegovi sa dirki na BK-9 i na koji nacin?
Vidi se da su zaliveni nekom plastikom pa se bojim da ne ostetim dirku prilkom skidanja. Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Evo kako zvuci Roland BK-9 sa fabrickim bojama,u pitanju je isti style koji je obradjivao kolega Morison na E-A7.Namerno sam malo vise pojacao kontre da bi priblizio snimku uvazenog kolege.
Dakle Roland BK9 i splet kola https://soundcloud.com/user-30425270...-9-boban010wav a evo isto to na Rolandu E-A7 pa uporedite https://soundcloud.com/roland-srbija/roland-e-a7-kolo Mislim da ovo objasnjava zasto su cene ovih klavijatura takve kakve jesu i da ko nema para za E-A7 moze da kupi polovan Bk-9 i da bude sasvim zadovoljan pa i vise od toga. ![]() |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, Boban010, za koristan post: |
![]() |
#6 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
Ovde ni na jednom snimku nisam cuo nista novo sto vec nisam ranije cuo. I G 800 je imao takav ton a on danas moze da se kupi za 150 eura.Ko je imao G800 zna o cemu pricam. Potpuno se slazem sa postom naseg kolege @sinisa...delim njegovo misljenje.
Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (17.01.2016 u 12:07 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]() Citat:
Ovako,koliko cujem... Ova 2 snimka zvuce totalno razlicito,i to vise rekao bih zbog uticaja ljudskog faktora nego sprave. Bk9 je u nekim srednjem opsegu sav izmedju 2.5 i 3 khz ... Ritam i bass se cuju kao telefon, tacnije ritam gitara prekriva dobar deo ritma. Bubanj propao,samo se cuju daire,zvona i crash kad naidje. Ea7 zvuci ovde prijatnije i realniji je mix ,mada njemu fali srednji opseg,ali je u globalu sve od prilike na nekom mestu. Tako da,ova 2 snimka EA7 vs Bk9 nisu merodavna uopste,bar meni.
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Vex za ovaj koristan post: | nesaband (17.01.2016) |
![]() |
#8 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Siguran sam da ce biti i dalje oprecnih misljenja u vezi ovih snimaka pa bih vas molio da nas postedite vasih utisaka.Snimci su dati da pomognu ljudima da se odluce sta im vise odgovara uhu i da to kupe.Koliko smo slicni toliko smo i razliciti,neko bolje cuje visoke,neko niske tonove,a neki iako su muzicari,su gluvi ko topovi.To uopste ne mora da znaci da su losi muzicari.
Dakle vise vam se svidja E-A7 samo izvolite i obrnuto ako vam se dopada vise BK9 kupite BK9! Nov Roland BK9 je skuplji od E-A7 i rasprodaju se poslednje zalihe zbog zatvaranja fabrike u Italiji.Dakle gledaju da samo izvuku ulozeno dok E-A7 tek treba da ostvari profit sa tom cenom po kojoj se prodaje.Ovo dosta govori o tome sta je kvalitetnije i koliko po kriterijumima kompanije Roland. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|