|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Yamaha mo6. Pretrazi demo snimke na youtube.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
![]() |
![]()
@wladymeer veci deo svog muzickog staza sam svirao sa zivim bendom i to uglavnom rock muziku i nesto manje pop, pa me zanima kako to 3-4 boje nisu dovoljne za pesmu?
Prosto zelim da mi objasnis posto sam celu svirku svirao na hammondu(i to je samo zvuk orgulja jel da) pa se niko nije bunio? KOJE su to pop rock pesme gde imas vise od 3-4 boje? Imas klavir, rhodes, hammond, strigs, brass, sax i mozda neki lead zvuk. Ali to nije sve u jednoj pesmi.A o zvuku triton akusticnog klavira zali boze trositi reci...Hammond ako ne uradis sam, fabricki tesko da ce proci, brass je ok, sax nebi da komentarisem itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.11.2015
Downloads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Nije stvar da li se neko bunio i da li "može" da se završi svirka na tome već gde je to u poredjenju sa onim šta je snimljeno.
Živa svirka često traži da se farbe dupliraju u oktavama i miksuju sa drugim (npr. brass u oktavama + sax). Možeš ti i da sviraš ručno oktave ali onda onaj sax svira oktavu koja je višak. A sve to pod uslovom da imaš dovoljno prostora za split i da je tema koja se svira izvodljiva da se odvsvira tako. A da ne ulazimo sad u dodavanje terce jer, ajde, pričamo o pop-rocku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
Broj slobodnih mesta za memorisanje se odnosio na pojedine Rolandove solo sprave, a ne na aranžere. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
Koje su to sprave?
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
OK, onda budi ljubazan pa kaži koje su to glavne funkcije aranžera koje nedostaju u odnosu na TR?
A Rolandove sprave: Fantom S / Xa / X, Juno Di / Stage / - svi do jednog patch 256, performance 64 npr - novi Juno Ds samo ima još 64 (128) performansa. I dobro, ajde uz PC karticu možeš imati još 64 performansa na Fantomu X, ali opet... Može čovek da se organizuje i da "završi posao", ali, složićeš se da je prava šteta sprave kao što su Fantomi organičavati na tako mizeran broj performansa... Pogotovu što pod performansom dobiješ još 2 dodatna MFXa u odnosu na patch. Promijenjeno od wladymeer (30.11.2015 u 11:40 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
odabir, pomoc oko kupovine, sintisajzer, solo |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|