|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.11.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]() Citat:
Broj slobodnih mesta za memorisanje se odnosio na pojedine Rolandove solo sprave, a ne na aranžere. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
Koje su to sprave?
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
OK, onda budi ljubazan pa kaži koje su to glavne funkcije aranžera koje nedostaju u odnosu na TR?
A Rolandove sprave: Fantom S / Xa / X, Juno Di / Stage / - svi do jednog patch 256, performance 64 npr - novi Juno Ds samo ima još 64 (128) performansa. I dobro, ajde uz PC karticu možeš imati još 64 performansa na Fantomu X, ali opet... Može čovek da se organizuje i da "završi posao", ali, složićeš se da je prava šteta sprave kao što su Fantomi organičavati na tako mizeran broj performansa... Pogotovu što pod performansom dobiješ još 2 dodatna MFXa u odnosu na patch. Promijenjeno od wladymeer (30.11.2015 u 11:40 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
PRESET MEMORY Patches: 640 + 256(GM2) Rhythm Sets: 32 + 9(GM2) Performances: 64 USER MEMORY Patches: 256 Rhythm Sets: 32 Performances: 64 CARD MEMORY (SmartMedia) Patches: 256 Rhythm Sets: 32 Performances: 64 Fantom Xa: Preset MemoryPatches: 768 + 256 (GM2) Rhythm Sets: 36 + 9 (GM2) Performances: 64 User MemoryPatches: 256 Rhythm Sets: 32 Performances: 64Card Memory (PC card)Patches: 256 Rhythm Sets: 32 Performances: 64 Mislim da je to sasvim dovoljno.... Treba navesti sve kada je reč o specifikacijama. Citat:
I ne mogu da se vraćam na tvoje ranije postove na koje sam već odgovorio. .... Nema svrhe. Zalaženje u neke druge detanje... nema pobrebe.... Iznosim činjenice i stojim iza njih ( kao i proizvođač) i nikad nemoj da porediš aranžer i workstation. Pisano je na forumu milion puta o poređenjima raznih instrumenata. Sve je već rečeno ( što se tiče bar onog što nas zanima).
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (30.11.2015 u 19:28 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ajde da razjasnimo par stvari:
Moja prva rečenica je: Citat:
Citat:
Mada... Čim ti upućuješ na wikipediju kad ti se postave konkretna pitanja (a na koja uopšte i ne odgovoriš) sve mi je jasno. Neće ti kapa pasti sa glave da baciš link i kažeš "vidi ovde:" - tako treba da se ponaša neko ko ima osnovnu forumsku kulutru. To što si stariji član i pritom se sam javljaš trebalo bi da znači i da želiš da pomogneš a ne da prodaješ maglu pošto u prethonda 3-4 posta ništa upotrebljivo i korisno nisi napisao a na svako konkretno pitanje vrtiš praznu priču i izbegavaš odgovore. Zato ja ovde stajem a ti kada budeš želeo da diskutuješ, možda i nastavimo priču. Poenta mog prvog posta je bila - DA, savremeni aranžeri mogu da završe posao sasvim pristojno, ali, workstation je i dalje jedina prava opcija za ozbiljnu svirku. Promijenjeno od wladymeer (30.11.2015 u 23:41 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.11.2015
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Ljudi, posto mogu da prosirim budzet, trazicu klavijaturu do 700 evra!!! Ponovljam, trazim solo klavijaturu(radnu stanicu) za POP/ROCK/FUNK,RAGGAE,BLUES/JAZZ/SALSA/ZABAVNU MUZIKU i slicno tome, tj. trebaju mi lepe boje npr.:klaviri(razne vrste), orgulje,padovi,hammond,rhodes, strings, brass, sax, lead, klarinet, trube,flaute,neka zvona npr, itd... hvala jos jednom unapred !
Dodato: Npr. mogu da uzmem novog Korg Krossa 61 za 550 evra, ili Juno Di za otrpilike istu cenu... e sad u poredju sa npr. yamahom mo6, ilia rolandom x7, koje bi mogao da nadjem do 700 evra(za yamahu mo6 ne znam) sta je bolje? Korg kross 61 i roland judno di su novije klavijature, tipa proizvdene tipa pre 2 godine, a ovo ostalo je mnogo starije koliko sam gledao.... pretpostavljam da su novije klavijature verovatno i bolje(u smislu boja, i neki drugih stavri, sta znam)a mozda i gresim... jer na pr. kada sam video tritona tr koji mi je neko savetovao da uzmem, ili rolanda xp30- - to je sve staro preko 10-15 godina, to nije malo... ali nez obzira na to, reciite mi sve sta mislite o svemu ovome sta imate, i ponovljam, preporuka za SOLO klavijaturu do 700evra( ne bitno polovna ili nova, ali mislim da je bolje dobra polovna da se uzme za te pare i ako je sigurno dosta starija)... i na sta jos da obratim paznju sto se tice klavijature, npr ROM,Ram, Procesore, sta ja znam... pozz ljudi !!! Dodato: verovatno smaram, ali moram da se dobro raspitam, jer ipak ne zelim da puknem toliko para, a da ne budem posle zadovljan, da uzmem nesto sto nije za moje potrebe,ili da je ne kvalitetno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Fantom X je po meni bolja kupovina od obe te "novije" sprave a evo i prostog razloga zašto: Fantom X je u svoje vreme bio nešto najbolje što je Roland pružao a obe koje si spominjao i Krome i Juno-Di su klavijature koje su budžet verzije mnogo skupljih modela.
Ako baš insistiraš na novijim spravama, onda bolje pogledaj Juno-Ds - za ne daj bože ako promeniš stil svirke imaćeš kakve takve farbe za ovu vrstu muzike fabrički plus imaš sve isto kao sa Juno Di i još preko toga: http://www.roland.com/products/juno-ds61/ Uz to, klavijatura se kod nas pojavila tek u novembru tako da kupuješ praktično nešto najnovije što je izašlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
odabir, pomoc oko kupovine, sintisajzer, solo |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|