|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Ja imam BK5 i GW8 i mislim da cu jos dugo to zadrzati...bar dok se ne dokaze u radu A7 ...
Zelim samo reci kolegama da ne bacaju novce na aranzere od 3t €. Nikakav aranzer nikad nece zamijeniti profi bend a BK5 ce u dobrim rukama uvijek zvucati i odraditi posao bolje od loseg benda. Opet samo na glas razmisljam a tko zeli neka uvazi. Pozdrav svima ![]() Dodato: Živ primjer je nas cijenjeni kolega Boban-svjedoci smo sta je covjek napravio iz klavijaturice za 400€. Kako taj GW8 radi i zaradjuje u njegovim rukama ![]() To je ono sto ima istinsku vrijednost -covjek i rad . Promijenjeno od tihi05 (02.12.2015 u 10:25 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Hvala drugari na lepim recima,veliki pozdrav!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.09.2015
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 95
Uploads: 1
Rekao HVALA: 44
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Roland BK-5
![]() |
![]()
Odnedavno sam postao prezadovoljni vlasnik BK-5.Desetak godina sam bio na Korgovima dok nisam čuo kako je čovjek sredio i kako zvuči na petici.
Ritmovi su toliko moćni,čisti,sve se savršeno čuje,a "nose".Užitak je svirati, dirke su toliko svirljive i brze. Neznam što su toliko ljudi skeptični prema rolandovim aranžerima? Našao sam pregršt ritmova po netu i standardnih i namjenskih. Malo dodaj efekta na fabričke boje,nasnimi ritmove na usb i na tezgu!!! Niti gubiš vreme na štimanje "tarabuka","bongosa" itd,fabričke boje su sasvim ok(mislim pogotovo za to novaca-smešno).Imam BK-5 nekih 7-8 dana,odradio tri svirke.Niko mi od gostiju nije prišao i pitao me za boje,efekte,udaraljke i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Tu je i najveća greška KORG(ovaca) što su svi kopirali iste setove jedan od drugog, a neko je to pravio po svom ukusu, svom uhu i što je najvažnije za određeno ozvučenje, pa posle "kako se kod mene to ne čuje kao kod onoga?"
Došlo je vreme da nema više univerzalnih setova i postavki koji se samo presnimavaju, nego, bato moj, sedi i napravi za sebe ono što želiš. Naravno, ovo važi za one koji stvarno žele da imaju neki svoj zvuk i svoj stil i pre svega, koji umeju to da naprave, a takvi su, nažalost retki i u manjini. Sve današnje novije klavijature, bez obzira na proizvođača, to imaju i mogu da se drastično zvučno modifikuju. To većini ne odgovara jer je ostala navika "uključi i sviraj" i to ponekad i mene muči. Sav materijal koji sam godinama svirao i provlačio kroz razne Rolandove aranžere sad zahteva dane i dane sređivanja i prilagođavanja, a što je najgore, na kraju misliš da to ipak može i bolje, pa onda stalno prepravke, prepravke, prepravke...nikad kraja. Po meni je jedino sada bitno da imaš kvalitetnu osnovu, tj. dobar i kvalitetan fabrički sempl kao polaznu tačku, koji Roland definitivno ima, a za sve ostalo čuće se koliko si dobar majstor kada to upakuješ u finalni proizvod - pesmu. Nervira me samo što više vremena sada provedem na sređivanju klavijature nego na samom vežbanju sviranja, ali tako valjda mora (valjda?)
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Da tom podesavanju izgleda nikad kraja i to sve na ustrp vjezbanja i rada na samom sviranju.
Ponekad mi to iapada kao neko igranje neka nasa zanimacija...sta bi mi radili da toga podesavanja nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|