|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 272
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
Pa npr hteo bih da koristim stylove iz Yamahe ali samo bubanj ili drum2, hocu da pustim preko nekog drugog uredjaja. Znaci u ritmu hocu da mi se cuje iz Yamahe pekusije, bas i ostala pratnja a iz nekog drugog uredjaja samo drum2. U midi podesavanjima na Yamahi ne postoji opcija da se iskljuci samo Drum2, postoji samo ceo ritam.
Znam da ja to mogu na drugi nacin ali mi cudno sto to nisu stavili Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.831 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Da, u MIDI postavkama se ne može djelovati i lokalno isključiti samo neku traku Styla. Ali to se sasvim lako može riješi i na drugi način, po mom mišljenju i bolji i praktičniji.
Pa nećemo zbog toga valjda tvrditi da Yamaha ima "većih problema s MIDI protokolom"? Radi se o opciji koju je Yamaha postavila svojom logikom, a Korg opet na svoj način. Isto je to kao i ovaj fill in koji je spomenuo @pekilik. Za mene je logično da cjelokupan prelaz odsvira kada ga pritisnem na početku takta. Zar to i nije u skladu s logikom razmišljanja muzičara koji svira instrument u bandu? Nije li pretenciozno ovakav pristup Yamahe nazivati "nepremostivom preprekom"? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
Za mene je logicno da kada pritisnem prelaz na pocetku takta aranzer odsvira ceo prelaz, ali mi nije logicno da kada ga pritisnem na drugoj deobi ili bitu ili kako ga vec neko zove, a aranzer odsvira samo drum trake iz stila a ostalo nastavi onako kako je to upisano u Main-u, a ono upisano u Fill in-u jednostavno zanemari,
i pretenciozno bi mi bilo da glorifikujem sva resenja jednog brenda, i ako postoje mozda i bolja resenja istih stvari u nekom drugom brendu proizvodjaca klavijatura...
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|