|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2008
Mjesto: Beograd
Downloads: 373
Uploads: 11
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x
![]() |
![]()
Hvala kolege na iskrenoj pomoci. Definitivno ovaj opis je dovoljan da me ova sprava ostavi bez daha. Sve sto mi je potrebno nalazi se u tako malom kompaktnom kucistu i tabletu. Fenomenalno. Definitivno to ce biti moj izbor, i nadam se da cu vas obradovati uskoro. Ono sto jos ostaje da odlucim jeste broj kanala, posto bend cine pevac, pevacica (bezicni mikrofoni), sax, harmonika (bezicni mikrofoni) i aranzer. Do sada smo uvek bezicne mikrofone i baze od harmonike i saxofona prikljucivali na mikrofonski ulaz miksete, tako da je to u ovom slucaju knap, nekako se tu jedva provlacimo. Ako bi bezicne sve stavili u linijske kanale, to bi bilo to. Imao bih jos par pitanja... Prvo... Koji mi tablet preporucujete, da li je potrebno da ima neke ludacke performanse ili mogu da kupim i neki jeftiniji od 7-10 incha? Vidim ima Tesla, i tako neki nepoznati brendovi, jako su povoljni, ili da se odlucim na nesto ozbiljnije? Drugo... U slucaju da se javi mikrofonija da li moze da pomogne RTA u tom slucaju? Gledao sam nesto na you tube-u, mikrofonija je eliminisana zaista brzo, e sada da li je to tako i u praksi? Ovo pitam zato sto je mikrofonija mom bendu nocna mora, zato sto nam harmonika jako cesto zapisti. Eto, ne bih vise da duzim, generalno Behringer ovim daje mnogo vise od moje kombinacije koju trenutno posedujem, i verujem da sa MFX-om necu nista postici. Jedina prepreka mi je do sada bila ta sto nisam bio u mogucnosti da probam miksetu u prodavnici... Takva je politika nasih prodavaca, ne zele da raspakuju proizvod, ali kolegin snimak mi je otkrio drugu stranu medalje...
Promijenjeno od sladjans (29.01.2016 u 15:17 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada uspoređujemo cijene 12 (350 eura) i 16 (650 eura) kanalnog mixera, onda je ovaj od 16 možda nerealno preskup. Ipak, 16 kanalana varijanta ima više mic kanala i dva AUXa više. Ostalo je isto. Ako imate bežične mikrofone, ne vidim problem, taman ima 4 mikrofonska ulaza. AKo baš zatreba mic kanala, lako se spoje baze mikrofona na line ulaz.
Karakteristike tableta uopće nisu bitne, stabilno će raditi bilo koji. Samo treba imati odgovarajuću verziju androida. Aplikacija zahtjeva minimalne resurse, ja koristim neki jednojezgreni na 1200 MHz, radi bez greške :-) Što se tiče mikrofonije, možeš ju riješiti vrlo efikasno ali ako zvučnički sustav ima neke "rupe" nemoj očekivati čuda. Ovaj video pokazuje kako to izgleda u praksi, i stvarno funkcionira. Ja sam koristio jedan tablet za prikaz RTA, a na drugom sam imao spreman prst za stišati master. ![]() https://youtu.be/jiISq4GUYi4 Zaboravih naglasiti, tablet za koliko toliko normalan rad je minimum 10". Promijenjeno od casper (29.01.2016 u 17:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2008
Mjesto: Beograd
Downloads: 373
Uploads: 11
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x
![]() |
![]()
To je taj snimak, na njemu sam i video kako se jednostavno eliminise mikrofonija. Pitao sam se kako je na terenu, da li je to isto tako jednostavno… Moracu da napravim i ja neku kombinaciju sa dva tableta. Sto se tice zvucnika, mislim da imam solidnu kombinaciju, i da oni ne bi trebali da prave neki problem. Imam par Mackie SRM 450 V1, Made in Italy, i FBT MaxX 4a. Voleo bih ako bi postojala mogucnost omeksati Mackie na grafickom, posto znaju da budu malo napadne, verovatno zbog njihove prodornosti. Npr, Mackie na MAIN L, preko grafickog ekvilajzera, na MAIN R FBT, mislim da je to to… Koliko vidim ne postoji mogucnost da se MAIN LR razdvoje? Eto to mi je jedina prednost sa Soundcrafta… Mada uvek mogu panoramu malo da iskoristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|