Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 22.02.2016, 02:07   #1
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kolega Milan$, editing frekvecija na elementima bubnja nije moguce niti u YEM-u, niti u samoj klavijaturi. Ovo je od mogucnosti EQ-a unutar YEM-a, dakle EQ u dva pojasa koji utice na kompletan set:

A ovo je mogucnost unutar trake style-a na klavijaturi:

Dakle, +63 ili -64. I to na kompletnom drum-u. To je ono, tek da se moze reci da ima EQ po kanalu.
U konacnici, i za to postoji rjesenje. Svi ti elementi bubnja se mogu obraditi i jos PRIJE ubacivanja u YEM. Ja koristim najjednostavniji nacin koji sam nasao - u Cubase otvorim sempler, u kome slozim semplove, taj sempler rastavim na zasebne kanale, i onda radim sa EQ onako kako i treba, da postignem otprilike ton kakav zelim, a preko midija mogu da prosviram, da vidim na sta to lici. S tim, da to uzima jos dodatno vrijeme, koje skupa sa ucitavanjem dodje na finu satnicu. I da, ako uocim da sam u necemu pretjerao, nakon probanja seta u klavijaturi, moram ponovo otvoriti Cubase, editovati eq na kanalu tog sempla, spasiti takav sempl, ubaciti ga u YEM..ostalo je historija.
Sky Net je offline   Reply With Quote
Star 22.02.2016, 02:15   #2
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

znaci samo dvopojasni eq po jednoj traci styla i to je to? a reci mi jel ima te mogucnosti tyros 4?
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije