Pozitivne stvari:
-sound,operativnost,gabarit,cena,semplovi odlično izlaze,fabričke boje odlične,terce se brzo prave i dobro zvuče,portamento odličan,mnogo prečica tastera na koje se mogu dodeliti određene funkcije,balans pot odličan,za dirke sam već rekao ko zna da svira njemu je svejedno...
Negativne:
-fabričke boje nisu nivelisane,ne kompatibilnost ritmova sa starijim Roland aranžerima,ne mogućnost splitovanja uppera 1,2,3,mnogo bagova koji treba da se reše(određene boje koje se pozovu grunu kao da su 300 posto pojačane,nema numeričko biranje internih semplova,kod terci treći upper ne može da se postavi na mono,i portamento,ponekad kada se želi nešto upisati ne pita da li hoćeš na isto mesto ili novo, ne postoji način da lower bude fiksiran na jednoj jačini a upperi da se pojačavaju ili smanjuju istovremeno potrebna je expresion pedala,mnoge boje su zaključane i ne mogu se editovati,semp lista internih je numerička nema imena mora da se skine lista sa Rolandovog sajta da bi se znalo šta je npr. na broju 4326 to je problem pogotovo kada bi neko hteo da pravi bubanj od internih elemenata mnogo vremena bi trebalo)to je za sada što sam ja primetio i što mi smeta ,a nadam se da će se nekim sledećim updateom rešititi problemi.
Meni se lično distorzije ne dopadaju nešto posebno,ali treba možda malo vremena sa efektima da se poigram.Više ima negativnih stavki,ali to će rešiti sigurno,ali sam sound je jako prijatan u ritmovima ništa ne mulja sve se lepo odvojeno čuje.
Glupo mi je samo da mnogi komentarišu nešto što nisu probali,nije isto uzeti bilo koji stariji Roland i Ea-7,samo bukvalno zbog semplera,to što na prethodnim modelima nije moglo sad može,opet kažem sve svoje elemente iz pa3 sa drum kita sam ubacio i u Roland i radi odlično.
PS-manite se ljudi doboša,nije sve valjda u dobošima,nekad i najlošiji doboš na slušanje može u samoj matrici ritma da zvuči kompaktno i odlično.
Promijenjeno od svrakan (22.02.2016 u 23:29 sati)
|