|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Pa vidi, jeste tako, VA7 je bio (kai i VA76) top model oko te 2000. godine i čini mi se da je nov tada koštao oko 3300-3500 maraka, što je bila ogromna para.
Sećam se posle da sam išao u radnju da isprobam E80 kada je izašao, isto tako neka cena preko 3k maraka ili možda čak evra ![]() Nekako je do tada bilo "normalno" da top modeli iz serije toliko koštaju, pa nam je sada mnogo jeftino ovo od 1300 evra a da je dobro. Međutim, posle G70 znaš i sam da se Roland ućutao sa aranžerima i da nije više ništa izbacivao novo preko 10 godina. Tržište se u tom vremenu malo izmenilo i dosta novih stvari je izašlo u svetu aranžera, naročito kod Yamahe i Korga. Da bi se sad ispratilo sve to, mora se ići ili sa nečim sasvim novim ili sa nižom cenom, pa otuda i ovakva cena EA7. Ja ne smatram da je EA7 top model i već sam pisao o tome. Mislim da je tu ostavljeno još mesta za sledeći model (po logici EA9) koji će imati 76 dirki (svaka serija je to imala u top modelu), SN boje, chord sequencer, mnogo više boja i još nekih stvari koje su namerno izostavljene u EA7, a već postoje kao istražene i implementirane u BK9 kao top modelu. Mislim da se granica u max ceni pomerila na dole i da će svi Rolandovi top modeli u buduće biti tu oko 2000 evra. Yamaha će sa Tyros serijom biti u problemu ako i ona ne koriguje cene na dole, jer se tržišna utakmica polako menja i nisu više toliko superiorni kao što su bili do sada. Eto i Korg je napravio solidan boom sa PA4X. Po meni, treba još malo sačekati da izađe EA9, pa onda ćeš videti i sam da li da prelaziš na nešto novo ili ne, a da ti ti ne pričam da svaki novi model izaziva pad cena ostalih modela, pa eto prilike za prinovu. Do tada uživaj u svom E80, dobra je to i još jako upotrebljiva sprava, naročito što verovatno imaš materijala za nju šta god je ikada izašlo. Evo već i kod EA7 i kod BK se pojavljuju problemčići sa kompatibilnošću starih ritmova, a može se lako desiti da neke sledeće sprave i ne budu više kompatibilne sa višedecenijskim materijalom koji smo skupljali i čuvali.
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Pa nije se bas ucutao..
![]() 2000 Va serija 2004 G70 2006 E 50/60/80 2012 Bk serija To je samo gde su bili i top modeli da ne spominjemo sad i ostale srednje klase koji su izbacivani skoro svake druge ,trece godine. Promijenjeno od sinisa (29.02.2016 u 20:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|