|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ovo deluje vrlo zanimljivo, mada bih voleo da se javi neko i napise iskustva iz prve ruke, ko aktivno koristi ovaj bose sistem, sta on moze a sta ne, na sfa da racunam...mislim sa 8 malih tvitera tesko da ce zvuk biti los, ali ipak, koliko je to izdrzljivo kad treba da se potera, to me zanima...kolega ella, pre nego ste uzeli kv sistem, koji bose ste probali, L1 ili F1? jel F1 po svim karakteristikama bolji od l1, ili obrnuto?
Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Sumnjam da će se na ovom forumu javiti netko tko je koristio ili koristi ovaj sistem. Kamo sreće da netko naleti ali ....
Bose daje na elektronične komponente garanciju 2 godine, a na zvučnike 5 godina. Mislim da to dovoljno govori o izdržljivosti. A što se tiče sounda, to jedino možeš procijeniti nakon probavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ne mislim pod izdrzljivost na kvalitet komponenti, nego koliko to stvarno snage ima, i da li ima dobar druk i kad treba da se potera, ono o cemu je ella pisao...po specifikacijama vidim da je svaka kutija 1000 wati, sto je ok, iako verovatno malo lazu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ne treba se opterećivati brojkama. Dobro kažeš za JBL, piše 1000" ali ... I na mojim prx612 piše ista vrijednost.
![]() Kod Bose 812 navode podatak za Maximum SPL @ 1 m 132 dB SPL (peak) Ali ja bih i to zanemario. Bose F1 je line array sustav i za ono što tebi treba (spomenuo si 250-300 ljudi) će pokriti bez ikakvog problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
to su usmerene kutije? hoce li biti problema kod ozvucavanja nepravilinih prosotrija? koji sistem je generalno kvalitetniji L1 ili F1?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Tako da to sto je vertical array mu nikako ne daje prednost u odnosu na klasicne zvucne kutije jer je prekratak da bi imao realnog array efekta u vecem delu podrucja koji svira. Array efekat kod njega verovatno radi tek od nekih 4-5Khz pa nagore. Ako cemo suditi po specifikacijama taj je Bose 132db pik. To nije uopste impresivna brojka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Slažem se za SPL, zato sam i napisao u postu prije
Citat:
S druge strane, i ti sam vrlo dobro znaš da su upravo ovi srednji/visoki ključ pravilnog širenja zvuka. Možemo samo nagađati o kojim se frekvencijama radi i kako je to Bose tehnički riješio u modelu F1 ali jedno je sigurno, ovaj se sustav niti približno ne može uspoređivati s klasičnim PA ozvučenjem. Naravno kada govorimo o istim gabaritima i približnim snagama. Dovoljno je samo reči da s ovim ili sličnim sistemima zvuk širi bolje i pravilnije u prostoru. Kod ovakvih sistema je na minimum smanjen "problem" koji ima klasično PA ozvučenje da ljudima koji stoje ispred zvučnika otpadaju uši, a oni na dnu sale samo čuju brujanje basa. Naravno, ne očekuje se da će svakome muzičaru odgovarati ovakav pristup i sound koji "ne ubija" i "ne trese đigericu" gostima. Kada stvari pogledamo iz aspekta slušatelja ili muzičara koji ima pravilnu percepciju dobrog zvuka, onda su ovi i ovakvi sustavi neminovno budućnost. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Da uskočim na sred teme,pitao sam vas za savet pa bi bio red da se i javim šta sam uradio.Ja sam se odlučio za zx4 (Nisam uspeo naći RCF art 325i) provereno original sa računom i serijskim brojem na računu za pristojnu cenu i plus jedan bas bin planiram kupiti.
Pitanje pošto sad znamo da će gore biti(99% idem u ponedeljak po njih) EV ZX4 dva komada kakav bas i koji mi proporučujete.Pošto za sada guram to sa PM 1000-1 onda bi trebalo da bude jedan aktivan?Sviđa mi se A&H zed power1000,i ako bude sve išlo po pllanu njega bih trebao kupiti u narednih mesec dana. Predložite i savetujte!! Promijenjeno od VUNIMRAV (08.06.2016 u 18:58 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pomoc |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|