|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.02.2016
Mjesto: vinkovci
Godina: 40
Downloads: 0
Uploads: 2
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: yamaha motif xs6, kurzweil pc3k6, korg pa80
Interesi: svirati dok sam ziv i uzivati u tome
![]() |
![]() Citat:
nema ljutnje kolega.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Prepustimo da autor teme sam donese odluku što će kupiti. Mislim da je dobio dovoljno relevantnih informacija i da smo mu pomogli savjetima.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | marioDX (05.06.2016) |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.02.2016
Mjesto: vinkovci
Godina: 40
Downloads: 0
Uploads: 2
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: yamaha motif xs6, kurzweil pc3k6, korg pa80
Interesi: svirati dok sam ziv i uzivati u tome
![]() |
![]()
je prijatelju tako je
![]() Promijenjeno od Dell (06.06.2016 u 17:09 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Koliko mjesta postoji kod PSR S770 za "Performance" (Korg) i User Samplove?
Razmišljam nešto i od svih Aranžera u klasi od 1000€ - 1200€, nema ni jednog da me ubijedio Internim ROM Samplovima koji dođu od Fabrike kao što je Yamaha s770. Ideja bi bila, iskoristiti max. interne boje, a dodati user samplove za narodnu (harmonike, jv, dx boje, zujalie, ovo ono...). Za zabavnu muziku i onako već ima materijala, za narodnu napakovati ga i to je to. Da li šta propuštam? ![]() Pošto mi je Pa600 još u glavi i najfriškiji od Pa što sam svirao, planiram sa par SET-ova sa App exportovati samplove u wav i importovati u s770. Sa šminkanjem dobijam "isti" rezultat kao na Korg-u? A za Terce, ako je neko voljan, da li može napisati postupak, i da li se mogu kao takvi snimiti u usera kao Performance? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Perfomance kod Korga su slične Registracijama kod Yamahe.
Uvijek je aktivno samo 8 registracija koje pozivaš preko tastera (slika) i njih 8 čine jednu BANKU. Banke mogu biti memorirane u USER klavijature ili USB stick i nisu ograničene nekim brojem. Možeš ih pohraniti koliko god ih stane na ova mjesta pohrane. S obzirom da se radi o vrlo malim datotekama od 10-20 kb, praktički ih možeš staviti neograničen broj. Kod USER samplova je ista situacija, pohranjuješ ih dok ne napuniš 150 MB USER memorije. Soundove koje prebacuješ s Korga možeš obrađivati bazičnim funkcijama direktno u klavijaturi (slika2), a ako ima potrebe vrlo detaljno pomoću YEM aplikacije. Ako uložiš truda, nema razloga da ne zvuče isto kao i na Korgu. Princip MIDI terci je slijedeći. Klavijaturu "prebrikaš" jednim (kratkim) midi kablom iz IN u OUT. Postaviš MIDI setup na način da se na SONGU recimo Right3 "veže" uz RIGHT 1. Tercu odabireš na način da u SONG pozivaš sysex podatke koji definiraju određene intervale, ovisno koja ti terca treba. Malo zvuči komplicirano ali kad ih jednom postaviš, onda sve funkcionira besprijekorno. Ti sviraš "osnovu" na RIGHT1, a istodobno se na RIGHT3 čuje terca. Terce kao takve se onda mogu pohraniti u REGISTRACIJE, pozivaš ih jednim klikom. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | LAsER (08.06.2016) |
![]() |
#6 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
Medjutim sve zujalice I DX koje koriste Mono-Legato nece zvucati Kao na Korgu.Tu je Korg nazalost u prednosti. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Zanima me jete li probali mijenjati vrijednosti ovog Portamento Time u VOICE SET? Da li se time može dobiti nešto po pitanju portamenta?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162