Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 29.08.2016, 10:02   #1
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne sirite dezinformacije,E-A7 je skoro pa neupotrebljiv na nekom profesionalnijem nivou sa sadasnjim operativnim sistemom.Pisano je dosta o problemima pa se informisite.
Sa svojim gumenim tasterima,monohromatskim displejima i RAM memorijom od 128mb ne mozete ga porediti sa Tyrosom2.Reklo bi se,ako stvari gledamo sa tog aspekta da je E-A7 zastareo!
Ako tome dodamo i apsolutno neopravdano visoku cenu tek tu se prica zavrsava!
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 29.08.2016, 12:00   #2
IGOR LAUS
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.01.2014
Downloads: 83
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
IGOR LAUS ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Po meni logičnije zamijeni Tyros2 za neku noviju Yamahu, pa taman i da nije Tyros (npr. S-950,970... i sl.). U tom si fazonu već i brzo ćeš ju savladat, a dobit ćeš noviji aranžer, koji je isto tako pristojan za svirku...
IGOR LAUS je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio IGOR LAUS za ovaj koristan post:
dmmacak (29.08.2016)
Star 30.08.2016, 18:34   #3
perobp
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
perobp ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zamijenio sam, vec nakon nekoliko dana od postavljanja posta. Licne impresije su sledece: Tyros je bolji za koplje! Kratko i jasno. Ovo je vrlo subjektivno, i ne mora biti tacno. Tako, da se neko ne bi uvrijedio. A svoj sud cu i obrazloziti.

1.Kvalitet izrade: Tyros2 14.5kg tezina, Roland E-A7 8kg. Tyros2 plasticni tasteri, ali velicine 1cm2, dok je na E-A7 0.5 cm2, ako ne i manje (do duse jesu gumeni). Za mene jako minijaturno nakon Tyrosa da svaki put ciljam varijaciju, prije neko sto stisnem. Plastika identicna, na E-A7 cak iznenadjujuce dobra, mnogo bolja nego na pa600 na primjer. Ekran na Tyrosu2 i Rolandu E-A7, isto kao da poredite Toshiba smart 42incha i NIS minimatik, znaci nebo i zemlja. Nekom mozda nebitno, ali meni itekako bitno. Dirka, hahaha, e tek je tu haos. Na E-A7 mozda bi odgovarala harmonikasu nekom, meni plitka, preplitka dok je na T2 druga prica, mogo lakse odsvirati, dinamicki neke fraze, jer ti dubina dirke to dozvoljava.

2.Operativnost: Ne mogu reci da je na E-A7 tesko raditi, imam ga tek mjesec i nesto, i nije mi bilo tesko navici se, ali cu samo reci sledece, Tyros2 ima REGISTRACIJE. Oni koju su se sretali sa T2 znaju o cemu pricam.
Takodje prednost ekran, sto sam gore naveo. Pregled mnogo bolji na T2.

3.Zvuk: Na E-A7 za moj ukus, malo vise piskav nego sto treba. Na T2 to zvuci, opet da kazem, po mom misljenju ozbiljnije, masnije, kako volimo da kazemo, ali ne kazem da je na E-A7 lose. Sve se cuje konkretno, bez muljanja, zujanja itd. Sigurno da ce se u narednom periodu napraviti neki set, koji ce pokazati sta sve moze, a vjerujem da moze, dovoljno dobro. Boje, npr harmonike mi se mnogo vise svidjaju na E-A7, moss, klarinet, frula itd. dok npr distorzije, hammond, piano, saksofon, strings nisu ni blizu kao na T2.

Sve u svemu, skoro je sve bolje na T2, kad mi je u ruke dosao E-A7, razocarao sam se prvo izgledom, jer na izgled T2 djeluje mladji 10ak godina a ne E-A7. Mislim da je E-A7 za T2 veliki zalogaj, T2 mnogo djeluje profesionalnije, sto i jeste, i to potpisujem. Uzimajuci sve u obzir shvatio sam da sam se zestoko zeznuo, ali se svakako nisam pokajao. Vec sam utopio E-A7, a bio je mnogo krace na oglasima od T2, u vlasnistvu je 2xpro, jos uvijek ga nisam preuzeo, ali je sve zavrseno. Ipak, prica je imala srecan KRAJ.
perobp je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije