|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Potpuno se slažem s Milanom, presonus + PRX615m je odlična kombinacija. Ako se nađe očuvano i za tu cijenu svakako ćeš imati odličan i čisti sound.
Međutim, kao dugogodišnji OMB svirač, uvijek sam za koncepciju ozvučenja s bas binom. Kutija na stalku neće nikada dati onaj ugodan sound basa koji svira iz aranžera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
naravno, dosta je lepsi, puniji, rastereceniji zvuk sa binovima, samo ako se sve uklopi u budzet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 37
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
Ja Imam Air12 u kombinaciji sa LD Systems Dave 15G3 i super je zvuk. Bin jeste malo potezak, ali sve stane u jedno Auto, a zvuk je fenomenalan.
LD Systems zvuci nevjerovatno nazalost kod nas jako slabo se koristi. Pozdrav i razmisli i o ovoj kombinaciji
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Da, LD ima odličnu kvalitetu i mnogo kombinacija aktivinih zvučnih kutija. Na web stranici su pored specifikacija izražene i cijene pa je lako napraviti komparaciju.
Kod nas nisu zastupljene iz dobro poznatih razloga. ![]() U ZG postoji distributer pa su dostupni svi modeli, neki se mogu probati u trgovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
![]() |
![]()
Hvala vam svima ne predlozima! Casper, Milan i ostali, pa kojoj kombinaciji dajete prednost, Behringer X-air + 2x LD Maui ili presonus + PRX615m? Mada prx615m ne mogu na oglasima da nadjem, nigdje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Naravno, treba probati prije kupovine. Ali to nekada nije moguće pa će svaki savijet onih ljudi koji su imali prilike koristiti nešto od opreme biti od koristi. Tako da u ovom slučaju ne vrijedi ona stara narodna o babama.
![]() ![]() Za OMB nastup, (ili duo svejedno) je bolja kombinacija X air + Maui. Razloga ima više. Maui će kao sistem mnogo bolje i optimalnije odraditi posao od PRX615M. Sviram na PRX612M. Ta kutija radi izvrsno ali tek kada joj "podmeteneš neku kvrgu ispod" onda je to sound koji ja očekujem. A ta "kvrga" je nešto poput PRX718XLF, a on košta preko 1000 € komad. A Maui se sastoji od bas bina i gornjeg dijela, tkz, cilindra i taj je zvučnik odlično izbalansiran, tj. linearan. To je preduvijet da dobiješ čist i kvalitetan sound koji si i spomenuo kao uvijet kupovine. Kada govorimo o mixeru, presonus ima svoje kvalitete i tu nema spora. Ali je i tri puta skuplji od X air. Dobro, ako uračunamo još neki tablet onda je samo dvostruko skuplji. Računaj da možeš umjesto tableta koristiti bilo kakav laptop, neki iPad ako ga već posjeduješ. Razlika u kvaliteti presonus vs. x-air nije takva da bi bila opravdana kupovina skupljeg mixera. Pogotovo ne za neku OMB formaciju. Naravno, ako govorimo o Presonus + prx615m + PRX718XLF, onda se to ne može mjeriti s ovom "igračkom" od X-air + Maui11. Ali treba uzeti u obzir da je ovaj prvi i dvostruko skuplji. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | perobp (31.08.2016) |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Downloads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
![]() |
![]()
Da, upravo to. Gdje ja u CG da probam Maui11?
![]() Casper, mislim da si me ubijedio pri kupovini LD System Maui 11 + x air 12, iskreno nekud sam i prizeljkivao ovakav odgovor. Preslusavao sam neke snimke i dopada mi se, u Thomann-u je LD Systems Maui 11 Mix Bundle II 1359e sa sve navlakama i to odgovara mom budzetu. Kilaza je smijesna, tako da sam definitivno vrlo blizu tom izboru. Ajde da ne bude da sam prebrzo donio odluku, pricekacu eventualno jos koji predlog, ali definitivno ovo mi je privuklo paznju, itekako. Hvala vam svima, jos jednom! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
vidim na forumu se rijetko spominje Yamahina Stagepas serija. Jasno mi je da se kombinacijom zvučnika jednog proizvođača i miksete drugog proizvođača može napraviti ozvučenje "iz snova" ali pitam se - šta fali npr. Yamaha Stagepas 600i - tamo je sve u jednom. Jeste da nema bas bin ali zar je to neki veliki minus ? Zar nije (naj)bolje kupiti sve u jednom ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|