Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.11.2016, 18:50   #1
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Obrni okreni , aktivne kutije treba izbegavati !
Mnogo su veci rizici od crkavanja , pre stradaju komponente , sto od grejanja sto od vibracija ...
Pasivne kutije sa ozbiljnim snagasima uvek jace i ozbiljnije rade.
Kad radimo na otvorenom , pasivna kutija sme i da pokisne na kratko ,ako su pojacala ispod bine ili negde na suvom , aktivne odma unosenje...
neshatomic je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2016, 19:05   #2
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

moguce, ali meni i kolegama, kao malom mobilnom bendu, aktiva nema alternativu...ne verujem da cu se u skorije vreme vracati na pasivu, stvarno nemam potrebe da secam i kutiju od 20-25 kila i isto toliki i snagas ili neki mixer. sa snagom..aktivna kutija i mixer bez snage, lako za nosenje, pojacalo u aktivnim je vec optimizovano za drajvere koji su u kutiji, znaci nema mnogo mozganja oko snage,vati, oma i slicno, to je tako naprevljeno i cao zdravo, ukljuci i pojacaj kolko ti treba..i po meni je mnogo teze s'ebati zvucnike u aktivnim kutijama nego u pasivnim, konretnom mislim da izgorim namotaje, da skroz rikne zvucnik...meni se desio problem sa magnetom, ali namotaji nisu izgoreli i opet da ponovim ne zbog rada u limitu i preopterecenja, vec eto desilo se zbog loseg hladjenja...pasivnu kutiju je mnogo lakse izgoreti nego aktivnu, bar ja takva iskustva imam..aktivna je mnogo vise zasticena od preopterecenja i 'izgaranja' ..imao sam 4,5 razlicitih tipa pasivnih kutija, i dve vrste aktivnih...pasivne su uvek nesto pravile problem, crkavali i basevi i drajveri, i skretnicai i sijalice i svasta nesto...sa aktivnima nikad nista, sem tog magneta, ali namotaji nikad nisu nagoreli...sad to je iz moje perspektive malog mobilnog benda, kome je najbitnije da ne mora mnogo da seca , a da je relativno kvalitetan zvuk...ne toliko jak, koliko kvalitetan...za vece stvari i mi iznajmimo pasivne binove sa snagasem i to radi kao zmaj..mada bih radje inzajmljivao aktivne binove, ali kod mene u kraju toga nema za iznjamljivanje..ovde dynacord jos uvek vlada.....
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije