|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
Nije poenta snaga , vec frekventni opseg.
I te SX200 koje si pomenuo nisu bas tako tihe i slabe kutije , ali ispod 120hz skoro ne sviraju ...Znaci ne fali im snaga , one snagu imaju u spektru koji sviraju , fali im niska frekvencija, zato treba jedan sub bas ispod nje da popuni frekventni opseg koji nedostaje... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
sve bez bas binova je kao tranzistor, da se mi razumemo, kolko god bile dobre kutije, i jake, i sve, bez bina "supeljka" sto kazu kod nas..sad prosli vikend smo radili restoran za 150 ljudi, poneli srx i dva bina 18"ice forum line sa njihovim snagasem, na srx-u isekli na njegovoj skretnici sve ispod 120hz, grunuli sve, i zvuk odmah dobija skroz novu dimenziju, plus sto se kutije mnogo manje opterecuju kad su isecene, a mogu mnogo vise da se deru, a sam zvuk, milina za rad, sve na pola snage, rastereceno, sa odlicnom zalihom ako zatreba, to je to,bez mnogo filozofije, tako da ako imas mogucnosti, mozda bolje da uzmes neki sistem sa binovima,ili pak ako planiras kasnije binove, sad neke dobre kutije 12", posle binove i cao, ipak je to "koncertni" zvuk za 4x d lite i powermate
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 16.10.2016
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Ne to da fali basa to stoji nego kazem da ljudi nemaju zamerki.Ja znam sta bi uradio ali kao sto smo vec raspravljali nece ljudi da vuku kutije i to je.Meni se licno vise svidja ZX5 od D-lite.Ja ih imam i zadovoljan sam.Hocu za njih da pravim binove za neke vece proslave i slicno.Sad su povoljni 18lw2400 pa nameravam da kupim dva pa posle jos dva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ima da te izadje ko da si kupio fabricke baseve, stim sto kad budes resio da ih prodas, nece imati nikakvu vrednost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 16.10.2016
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Ma nece ,hvala bogu sve mogu sam da odradim a sto se tice prodaje nisam od onih kome kutije pet puta sebe otplate pa hoce para koliko su oni platili.Radim kutije za sebe,vec sam ranije radio.Radim svoj projekat nisam plagijator.Postoje proracuni,merila i moze to jako lepo da radi.Da dajem silne pare za Vari line ili druge osamnaeske bas ne bih.Ljudi traze 500 i vise para za par praznih binova.Mene ce sigurno upola izaci kako sam racunao.Znaci za nekih 1300-1500e plafon imam extra cetiri bina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.04.2007
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 45
Downloads: 721
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: KORG PA4x
Interesi: Niente importante
![]() |
![]()
Al` sta odlutali sa teme...
Poenta cele price je autonomija sistema...koristim 4 srx718 itech 4000 ..2 aktivne rcf i dva dinakord satelita..radi dobro sve..ali na zadnjoj svirci..dynacord rikne visokotonac u prvih sat vremena..druga kutija dinakord prekine da radi bass zvucnik....itech pocne da trokira..verovatno zbog struje..uzemljenje je uzas bilo..Dbx skretnica otkaze desni izlaz...da nisam imao ta dva rcf aktivna zvucnika..ne znam sta bih uradio..zvucali smo kao KANTA!!! i uzmemo po 900e...Pozarevac vila Jelena na garanciju..nije problem novac nego oprema!..cele godine sve radi extra i onda odjednom sve pocrka..po nekom mom misljenju aktivni sistemi su uprednosti..dzaba ako imas 4 kutije a crkne ti snagas..ovako ako imam 4 aktivne kutije ako i neka crkne opet postoji autonomija i ostatak opreme radi... zato se i raspitujem za jednu od ove tri varijante..hvala na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|