|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Koju buku pravi avion kada uzlijece?Koliko je to db?Tu temu o kucnom kinu smo vec imali vise puta.Pricati o necemu bez da se culo ili probalo nema svrhe ni potrebe.
Dodato: Objekti koji rade noću, u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost ili pružaju ugostiteljske usluge a u kojima je propisom kojim se uređuju minimalni uvjeti predviđena glazba, dopušteno je izvoditi glazbu najviše razine LA,eq=90 dB(A), srednje vršne razine LA,01=100 dB(A). Glazba, žamor gostiju.Pojedinim je to glasna glazba, buka, velika buka zbog koje stavljaju čepiće u uši kako bi „preživjeli“. Slijede prijave nadležnoj inspekcijskoj službi, dolazak inspekcija sa nalogom za kažnjavanje i policijskom patrolom koja nekada bez upozorenja gasi glazbu i pretvara ugodni razgovor u tišinu koja smeta. Ovo su svakodnevnice u ugostiteljskom poslovanju. Zaista, nekada su ugostitelji glasni, preglasni, ali u više slučajeva je ljudski faktor poput ljubomore, ne razumijevanja presudan za „smetanje“. Da bi znali što smijete a što ne, u kojoj mjeri je buka po zakonu dozvoljena kao i koje su posljedice za ne pridržavanje zakona donosimo vam danas i ovaj blog post. Za osobe normalnog sluha zbog lakše orijentacije koliko je to u decibelima uzet ćemo par primjera kako biste mogli znati o kojoj razini buke je riječ : (u decibelima sve) 0 – prag 10 – disanje 20 – šum lišća na povjetarcu 30 – prazna kino dvorana 40 – susjedstvo noću 50 – tihi restoran 60 – konverzacija dvije osobe 70 – jak promet (početak opasne zone) 80 – jak usisivač (neugoda) 90-110 – rock koncert (dugotrajna izloženost ošteti sluh) 120 – polijetanje elisnog aviona 130 – teški mitraljez iz blizine 140 – polijetanje mlažnjaka (prag boli) 150 i više – aerotunel ili lansirna rampa za rakete (gubitak sluha) Instrument za mjerenje buke (zvuka) je zvukomjer. Konstruiran je tako da prima zvuk približno na isti način kao ljudsko uho i da daje objektivna mjerenja razine zvučnog tlaka. Promijenjeno od ffb (20.04.2017 u 15:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Ja sam nedavno u jednoj radnji u EU probavao mixere i razne sisteme.
Od nekih db tehnology HK i rcf art serija do rcf nx24 ili 44 uz basove 8004. A tamo u cosku je bio postavljen i maui cini mi se dvije vrste i jos nesto slicno tome........ugavnom nekoliko tih light varijanti. Onda su oni poceli to da hvale jako,to radi super,kad sam posao da uporedim sa ovim razglasima koje sam vec probao............kaze lik neeeeeee nije to za to..........to je ono filo laganini gitara fina muzika večerica ovo ono ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne znam što si drugo očekivao jer MAUI u odnosu na ovo što si slušao prije toga i jest oprema za svirkice.
Kako po snazi, kvaliteti ali tako i po cijeni. 4000 Eura vs 700 eura ![]() Ajdmo se malo vratit na temu ili da to zaključam prije nego se zapali vatra? ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|