|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.04.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 67
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Evo ga rezultat, opet sam nanovo instalirao peticu, mislim da je do ovde sve OK,
U MIDI Device Manageru, dole - ostavio sam KP110 - Output - No Connected, jer za sada i kod Tebe stoji tako, pa da ne zeznem nesto... Evo i slike, a provjerio sam - na svim kanalima poklapaju se brojevi Value, kao ovde na trecem kanalu, Promijenjeno od DraganV (30.05.2017 u 17:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada spojiš KP110 s računalom, trebalo bi se pojaviti Connected.
Da li sada imaš aktivnu kućicu kao na slici? |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | DraganV (30.05.2017) |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Sada za sada - ne pojavljuje se niti klavijatura KP110!
Da nije zbog toga sto ga jos nisam postavio kao VST? A nema ni kvadratica, evo slika: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Da, to je sve bilo tako jos kada Si prvi put postavio ovu sliku, ali - nigde se nije mogla izabrati klavijatura!
Sada sam u medjuvremenu probao i postavio klavijaturu na VST :/ i pojavljuje se sve osim onih kvadratica, cak i klavijatura svira bas koji sam mu dodelio Slap Bass 1! Mora da je nesto drugo problem u mojim podesavanjima, cim kazes da VST nema veze, a ja idem bas preko toga! Evo zadnje slike, ali tu se vec pojavljuje onaj stari problem - umesto KP110, stavim kanal na NO VST, zatim odem na sledeci kanal i opet tu dodelim ALL MIDI i klavijaturu KP110, E na ovakvom principu mi ne da da povezem sve kanale istovremeno, nego ako probam sa drugim kanalom, a prvi nije postavljen na NO VST, onda izlazi izbledela poruka KP110 IS USED! Cim tako kazes, mora biti da je greska u ovome VST povezivanju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
A evo i ovo,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ti trebaš ostvariti pravilnu komunikaciju između Klavijature i Cubase programa. U tom slučaju ćeš raditi u Cubase, a sve izmjene ćeš slušati na klavijaturi. To je poanta ovog posla i čini mi se da je kod tebe zapelo negdje upravo u tom dijelu. Razlog problema može biti nepravilno instaliran driver, neispravan kabl, neispravan USB port ili jednostavno, loše napisan driver koji stvara probleme. Ako sudimo po svemu do sada napisanom, ovo potonje bi moglo biti veoma vjerojatno. Pokušaj eliminirati gore navedeno (promjeniti kabl, USB port, ponovo instalirati drivere) pa ćemo možda ima više sreće. I pitanje za tebe, od kuda ti driveri koje si instalirao za KP110?
No, bez obzira na ovo što navodim, nije mi jasno zašto ne možeš slati MIDI informacije pojedinačno po kanalima. To bi trebalo funkcionirati bez obzira na gore napisane stvari. Više o VST pročitaj na wikipediji. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | DraganV (30.05.2017) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Tu je zapelo, u pravu Si...
Drajvere - nisam nikakve instalirao!!! Posto za ovo chudo nigde i nema drajvera!!! Ja sam mislio - kad ga kupim, bice u kutiji jos nesto osim onog shturog manuala i stalke za note ![]() Win 10 i Win 7 prepoznaju ga odmah, softwer Pootute cim ga ocita na onome prvom prozorcicu - sam se otvori odmah! A najiskreno - ono za VST mnogo buni i mene, al ajd kazem da probamo sve... Zezao sam se ja sa time jos ranije, nista ozbiljno, posto imam MIDI klavijaturu i nju sam probao preko kakve ne virtuelne sintove - Prophet, DX, Moog, BX orgulje i sta jos ne, ne pamtim.... Ali - odakle sada izadje - da istinska klavijatura - radi kao VST ![]() Sve sam probao, kablove imam kupove i od printere - sa svakim radi isto!!! Aj da probavam sve izpocetka, nakon Tvoje slike povezivanja, odnosno - da probam sve druge opcije sem VST, pa valjda ce nesto da izadje .... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|