|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Sta je uverenje? Sta je potvrda? A, sta je onda licenca....
![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=RUp33onZpHA
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.08.2006
Downloads: 1599
Uploads: 32
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 9 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA2X PRO,Gem Genesys Pro,Guerini Superior III
![]() |
![]()
Uverenje se izdaje muzicarima kojima je to osnovna delatnost i duzni su da se u roku od tri dana prijave u poresku upravu i na taj nacin ostvaruju penziono,zdravsteveno osiguranje,a potvrda se izdaje onima koji se muzikom bave kao dopunskom delatnoscu i ne placaju penziono i zdravstveno osiguranje vec samo porez,i ima razlike u obracunu kako se placa u jednom a kako u drugom slucaju,a licenca je zargonski samo i ustvari i ne postoji u tom kolektivnom ugovoru.E sad mislim da proziva udruzenje muzicara dzeza i rok muzike,da oni kao ne izdaju validna uverenja i potvrde, i tu je nastala zabuna,jer covek kaze da samo njihova uverenja i potvrde vaze,a sva druga su fals,sto odmah stvara sumnju,jer sto ja ne bih mogao da biram gde cu da izvadim potvrdu,nego moram kod njega i onih koje je on ovlastio,a oni koji su se odvojili nisu validni.To bi isto bilo koa da samo ja mogu da sviram i oni kojima ja dozvolim a koji se pobune bice sankcionisani i ne mogu da sviraju jer im ja nisam dozvolio,jer ja sam glavni baja,sto je budalastina teska.I ja mislim prema tom kolektivnom ugovoru moraju da postoje dva reprezentativna udruzenja i to su savez estradno-muzickih umetnika srbije(SEMUS) i udruzenja koja njima pripadaju i udruzenje muzicara dzeza zabavne i rok muzike,tako da ne znam na osnovu cega na snimku proziva udruzenje muzicara dzeza da ne izdaju validna uverenja,isto kao sto znam da su muzicari zbunjeni i mnogi ne znaju sta da rade,i da postoje tu mnoge nejasnoce.I da se pojavljuje i neki sindikat kome bi trebalo da placate clanarinu,a po ustavu niko ne moze da vas natera da budete clan nekog sindikata ili udruzenja itd.
Dodato: Naravno odnosi se na Republiku Srbiju Promijenjeno od zona (09.08.2017 u 11:39 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, zona, za koristan post: |
![]() |
#3 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Bravo!
Ovo je prvi i osnovni problem, sto muzicari ne znaju, gde, sta i kako... Sve je totalno zbrkano, konfuzno i nedoreceno!
Sledeći član vam se zahvalio Millan za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (09.08.2017) |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Da,da sad je kao svima jasno a pre dva dana kad sam ja to pričao tamo mi o nekoj csrini, porezu, počeli pričati i držati predavanja!!!!
ja se pridržavam zakona pa neka je i nakaradan,ja ga nisam ni doneo a neću ga ni promeniti. @Millan bravo za video!!!!!!Hvala!!!!!Celo vreme to pročam, ali i napo injem,da li je to dobro,hm!!!??? Promijenjeno od VUNIMRAV (09.08.2017 u 20:41 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|