Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Vesti

Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.08.2017, 18:42   #1
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Zona bravo za ovo, koliko sam iz ovih tekstova shvatio.... sva udruženja osim ovog "glavnog" ako se ide preko njih imaju takođe validne "licence" tj. potvrde ali onda samostalno uplaćujemo u PIO bukvalno smo paušalci.... a ako idemo preko sindikata koji je sklopio ovaj posebni kolektivni ugovor onda licenca a ostalo nam uplaćuje poslodavac.... ne moramo da idemo u pio.... već ide kao ugovor o delu a to nam gazda restorana uplaćuje on je poslodavac bukvalno. Debilska posla kao da i bez go*njive licence ne može to isto.
Ja znam davje do sad zakonom o kulturi tako moglo kao ugovor o delu, ali neko očigledno ima mnogo jake interese u vidu mnogo 000000 čim su progurali ovo u Zakon o radu. Boli njih ona stvar za nas muzičare i za one što sviraju samo za bakšiš.
Gazde ko gazde znajzći kakvi sve drže kafane uplatiće i te pare koje idu muzičarima neće da im daju samo će država da uzme tih 200 dinara a muzičari će opet da rade za bakšiš.
Pa ljudi i u trgovinama postoje ljudi koji radnicima kobajagi isplate minimalac na papiru a ovamo radnici moraju da im vraćaju pare jer im je plata mnogo manja nego minimalac.
Ali bitno da se uzme novac od nas za licencu i svi idu logikom kao @Milan$
a to im je i cilj....

Sent from my SM-J500F using Tapatalk
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (23.08.2017 u 18:45 sati)
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 23.08.2017, 19:53   #2
zona
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 25.08.2006
Downloads: 1599
Uploads: 32
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 9 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA2X PRO,Gem Genesys Pro,Guerini Superior III
zona befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Oni koji hoce da placaju penziono,zdravstveno,uzimaju UVERENJE,koje izdaje SEMUS i udruzenje muzicara dzez,rok i zabavne muzike,a oni koji se muzikom bave kao sporednom delatnoscu,tj,rade u firmi ili su preduzetnici ili sta god vec,tj vec na drugi nacin imaju regulisano penziono,zdravstveno,uzimaju POTVRDU,a nju iskljucivo izdaje samostalni sindikat estradnih umetnika i izvodjaca srbije.E sad vi potvrdu vadite preko nekog udruzenja clana SEMUS-a,a ima ih dvadesetak,ali morate i sindikatu da uplatite 4000,a udruzenju 3000.I tu je ono sto je mislim protivustavno,jer vas primoravaju da biste dobili potvrdu da budete clan nekakvog sindikata i da im placate clanarinu,a ČLAN USTAVA KOJI POTVRĐUJE DA DRAGIŠA GOLUBOVIĆ NE MOŽE NIKOGA DA PRIIMORA DA UĐE U SEMUS ILI NJEGOV SINDIKAT
Ustav
Član 55
Jemči se sloboda političkog, sindikalnog i svakog drugog udruživanja i pravo da se ostane izvan svakog udruženja.
A sto je posebna ironija,ta potvrda koja je neophodna se izdaje BEZ NAKNADE!!!!Znaci ne kosta nista,a isto toliko i vredi,cista nula.Ja cak poznajem frizera koji je prosle godine izvadio potvrdu da je muzicar,jer je planirao nesto oko austrijskih papira,Da nije tragicno bilo bi i smesno.A da ne govorimo o brojnim drugim pitanjima i nelogicnostima od kojih su neka vec pomenuta.E sad vidim da su neki i tuzeni,neka udruzenja koja nisu pristala da placaju harac udruzenju su iskljucena iz ovog SEMUS-a i tuzena,ali su i ona uzvratila kontratuzbom,pa mislim da jedno od njih sprema i tuzbu sudu za ljudska prava sudu u strazburu,a to me bas zanima sta ce da bude.
Dodato:
A evo i odgovora udruzenja IZVOR,Dragisi Golubovicu na njegov intervju u listu ALO:
DEMANTI KOJI JE NAŠE UDRUŽENJE UPUTILO NOVINI "ALO" POVODOM LAŽI KOJE JE DRAGIŠA GOLUBOVIĆ IZREKAO U NJIHOVOM GLASILU.
2.8. u 20.45 objavili ste na svom sajtu tekst pod naslovom „UVODE RED NA ESTRADI Pevači zaštićeni ako imaju dozvolu!“ Pošto je naše udruženje u tekstu pomenuto kao nevalidno tražimo da objavite demanti na istom mestu. Dragiša Golubović je predstavljen kao predsednik Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije. To je samo delimično tačno jer je on istovremeno i predsednik Saveza estradno – muzičkih umetnika Srbije (SEMUS). To ga dovodi u sukob interesa što će biti posao za sudske organe. U tekstu on navodi da Sindikat taj koji izdaje licence za rad estradnim umetnicima, što bi valjda bilo prvi put u istoriji da se neka sindikalna organizacija bavi time. Istina je da je SEMUS kod Ministarstva za kulturu registrovan kao reprezentativno udruženje i jedino udruženja u okviru njega vlasna da izdaju licence. Udruženje „Izvor“ je u tekstu pomenuto kao jedno od onih koje protivzakonito izdaje licence. Istina je da je „Izvor“ deo SEMUS- a i da je odbio da Goluboviću skuplja od ionako siromašnih muzičara harač za sindikat. Zbog toga smo tek prošle nedelje dobili usmeno obaveštenje da smo izbačeni iz SEMUS-a. Iako na sajtu SEMUS-a stoji da smo izbačeni u decembru prošle godine, do sada nismo dobili nikakvo pismeno obaveštenje
Dodato:
Meni je najsmesniji deo gde kaze da je to prvi put u istoriji da neki sindikat izdaje potvrde muzicarima,hahaha.I ja cu predloziti da sledeci potez bude ukidanje muzickih skola i akademija,jer sta ce nam kad imamo sindikat koji brine o svemu.
Dodato:
A jos su i potvrde besplatne,samo platite clanarinu,a ne da placate preskupe skolarine,ipak ovo i nije tako skupo.

Promijenjeno od zona (23.08.2017 u 20:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
zona je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio zona za ovaj koristan post:
nikadvisekorg (23.08.2017)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije