|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Izgleda da je drajver od T3 ok.Casper,provjerio sam ove tvoje slike i isto tako pise i kod mene.Isključio sam sve uredjaje na usb portovima,sve osim miša. Instalirao ponovo yamaha usb driver 3141.Udjem u XG Works i opet sve isto.Odmah pri ulasku u sotwer piše: Failet to open Midi out driver.
Dalje kad udjem u system setup i zelim da odaberem midi in i out , odnosno da preusmjerim na DW 1,ne da mi i piše:The same driveris asissgnedto serveral ports.Isto tako i kad udjem u mix master i zelim da preko njega udjem u seqvencer xg works-optimize xg,zaledi mix master i moram izaci iz njega. Da napomenem da sam sve usb portove osim mouse iskljucio.Ne znam u cemu je kvaka????
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Teško mi je ovako na daljinu prepoznati problem. Obavijest o zauzeću porta može između ostalog biti upravo zbog pogrešno instaliranih drivera. Kažeš da bi trebali biti OK?
Pokušaj spojiti HD Tyrosa s kompom. Jel to funkcionira? Da li možeš u MixMasteru postaviti DW pod Setup MIDI? Provjeri firmewire Tyrosa i ako nije 1.20 nadogradi ga. Promjeni USB kabl, za svaki slučaj. USB kabl treba biti uštekan u stražnji dio kompa, ne u USB hub. Koristi USB 2.0 priključak, za svaki slučaj. Da nije stavljen MIDI kabl za terce? ..... Ne znam, trebaš vidjeti da li je u Startup-u sistema možda postavljeno da automatski diže Cubase ... svašta mi pada na pamet ali ovako na daljinu je stvarno teško napraviti dijagnostiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
E, ovako redom....
Sad sam provjerio na T3 versija je 1.01. Usb cabl je istestiran i ok je. Kad spojim T3 sa softwerima tipa Tyros 3 editor,Style Tempo editor, OTS, Pad Maker Midi, sve radi.Takodje imam i komunikaciju u samom Cubase 7.5 gdje ga kao takvog nekad koristim kao midi kalvijaturu za neke sitne intervencije, uglavnom za drum loop. USB kablo je ustekano sa zadnje strane ne naprijed i mijenjao sam mjesta. Nemam MIDI kabla ustekanog u T3, jer kao midi klavijaturu uglavnom koristim Triton Extreme. U Mix Masteru vidi postavku Tyros 3 i Digital Workstation. Da li kod nadogradnje firmware na 1.20 na novi sistem, mogu pobrkati dosadasnji stimung klavijature u globalu kao i custom voice, drum, user , style ili???? Mozda smeta to sto mi ej zvucna karta takodje yamaha steinberg ur 824 pa se ne vole ili ga ne voli Cubase ,hehehe. U svakom slucaju puno ti hvala Casper na ovim korisnim i konstruktivnim savjetima.Probat cu jos malo čačkati i onda odustajem i instalirat cu ga na latop.... Veliki pozdrav
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Nemoj odustati jer mora proraditi ovako. Zvučna kartica ne bi smjela smetati.
Prvo i obavezno napravi nadogradnju firmwirea jer je ova postojeća od kada je i klavijatura. Mislim, gotovo sam siguran da će to i riješiti problem. Nadogradnja ne bi smjela promjeniti ništa od postavki u klavijaturi ali za svaki slučaj trebaš napraviti backup sistema. On ti ionako treba bez obzira na ovu nadogradnju. FUNCTION > UTILITY > OWNER > BACKUP To što vidiš naziv Digital Workstation nije dovoljno. Kada je sve ispravno i uredno instalirano moraš imati opcije Digital Workstation 1 i Digital Workstation 2. Odradi firmwire da vidimo što dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Uradio sve kako si i rekao i update na 1.20.
Da, u Mix Masteru i XG Worksu vidi DW 1 i DW 2. Sve isto, i opet isti problem.Negdje je izgleda problem u compu i ASUS ploči, mozda i u BIOS-u.Ne znam?
![]() |
#6 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Čisto sumnjam da je komp i bios u pitanju, gotovo nemoguće.
Sada pišeš ovo Citat:
![]() Sad sam malo zbunjen. Znači, problem se samo javlja kod prelaska MixMastera To go u XGWorks? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Znači u oba programa vidi DW 1 i 2, ali u XGWorksu ne mogu ga upisati kao takvog u midi in i out i odmah se pojavi ona poruka, kao da je port zauzet ili nesto tako. a kada udjem u Mix Master i kliknem da peusmjeri na xg optimize odmah javi gresku i sam izadje iz programa.
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
Evo usput da napisem nesto korisno, mozda nekom i zatreba, a vezan je za instalaciju firmire i update na 1.20.
Postupak How to upgrade Tyros3 firmware ? 1.SKINUTI SA INTERNETA NAJNOVIJU VERZIJU FIRMWIRE ZA TYROS 3 ( 1.20 ) 2.SNIMITI TO NA USB, ALI ODPAKOVATI SVE IZ FOLDERA 3.ISTOVREMENO DRZATI TIPKU START â STOP, NON STOP DOK TRAJE INSTALACIJA I UKLJUČITI KLAVIJATURU 4.SYSTEM BOOTER SAM INSTALIRA I TO TRAJE NEKIH 2-3 MIN. 5.NAKON INSTALACIJE PONOVO ISKLJUČITI I UKLJUČITI KLAVIJATURU 6.NA KRAJU PROVJERITE â UTILITY â OWNER - VERSION ( 1.20 ) 7. I TO JE TO.........
Music & History Promijenjeno od sudbina (30.08.2017 u 10:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|