Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.01.2018, 21:27   #1
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zato sto to namjerno nisam htio uraditi jer ljudi koji su dali primjere su zvuk ispeglali i nije vjerodostojan. Sve ono na youtubu o genosovom zvuku nije vjerodostojno sa onim sto je ustvari. Kamera i mikrofon su snimili pod istim uskovima obije klavijature i razlika se cuje da postoji. Nisam imao misljenje da to trebam studijski svirati i montirati sa slikom da nebi bilo pod pitanjem sumnje. Zbog toga sam se opredijelio na ovu opciju sa zoom a zoom daje dista dobre snimke u poredjenju sa svim kamerama koje su na marketu. Ovdje je bitno dobiti generalni dojam a ne studiski snimak. Mislim da je ideja i razlikostima koje se cuju vaznija od samog snimka a razlikosti se mogu cuti.

Promijenjeno od keyboards (03.01.2018 u 21:31 sati)
keyboards je offline   Reply With Quote
Star 03.01.2018, 22:34   #2
milepsr
Odomaćeni član

milepsr's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
milepsr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od keyboards Pokaži Post
Ovdje je bitno dobiti generalni dojam a ne studiski snimak.
Nisam bio lenj pa sam poslusao par minuta snimka, i moj generalni dojam se nije promenio. Yamaha je skuplji instrument sa zdravijim zvukom.

Studijski snimak bi to jos samo vise potvrdio.
milepsr je offline   Reply With Quote
Star 04.01.2018, 10:40   #3
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pregledao sam i preslušao video.
Čak mogu reći da je snimka okay, uistinu se može razaznati različitost-rezolutnost određenog sounda. Ali, kolega, previše subjektivnih misli koje s kojima se osobno ne slažem. Možda ja nisam u pravu, možda krivo razmišljam... i ta opcija postoji, naravno.

Ne znam tko u rock glazbi danas koristi Korg M1 piano? Možda u kojim pjesmama iz 90"-ih Dalibora Bruna... I to samo radi nostalgije, i ništa više. Nekad da, jer je sound bio revolucionaran. Danas je on loš, plastičan, u jednom layeru... Ritam uz koji je isti sound sviran ima lošu gitaru-pratnju. Drugi-žešći Rock ima loš nedefiniran bubanj (snare konkretno).
U prošlom sam postu komentirao el. gitare Korga koje su me pozitivno iznenadile. I sad tvrdim da rade dobro. Ali Genos ne zaostaje za njima. Drugačiji koncept koji se odlično slaže s stylovima Yamahe, ne Korga.
Tvrdi se da je brass sekcija poboljšana na Genosu, ja iskreno malo zamjerki nalazim i na Tyrosu, mogu se posložiti dobri brassevi, pa me čudi možda odabir brassa u kombinaciji s dance ritmom u koji bih uvijek radije stavio analogni trance brass ili slično.

Odabir stringsa je očajan u slučaju obiju klavijtura, turski stringsi u oktavi, loše. Bar obje klavijature imaju fantastične stringse i izbor je zaista velik i u slabijim modelima.

S obzirom da u ritmu na svaku prvu udara činela, očito je da ritmovi nisu interni i to je prilično bitna stavka što je velika većina Korgovih ritmova neupotrebljiva. Dok je kod Yamahe slučaj drugačiji.

Prihvaćam činjenicu da sviraš određenu vrstu glazbe i da Korg uvelike zadovoljava tvoje potrebe pa je razlika cijene između Genosa i Pa4 bačeni novac. Da ja sviram takvu vrstu muzike, razmišljao bih isto.
Alen P je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije