|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Hahaha
![]() ![]() ![]() Ja sam samo eksportovao WAV, znaci sto mi treba da bih slozio Snare i Kick, eventualno neki Crash. Ne znam sta moze da bude, znaci WAV fajl je u pitanju, klasican, mogu li da ti posaljem taj WAV,da vidis o cemu se radi? Dodato: Resio sam ovo oko WAV. Sempl nije bio u dobrom sample rate-u, pa sam sredio to. E sad jos jedno pitanje, imam nekih ritmova gde ima mnogo Hall-a ili Reverba,na dobosu (Snare). Kako mogu da smanjim taj efekat? Promijenjeno od NordX (15.04.2018 u 22:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Konverziju radiš standardnim postupkom, konverzije jednog format u drugi. Ako imaš kmp. onda ga ubaciš u awave studio, i ideš na Tools > Batch Conversion Format > Convert Instruments.... pa sve do kraja, logično je.
Što se tiče "hala" na dobošu, riješenje ovisi o tome što je uzrok problema. Može biti da izvorni sample jednostavno tako zvuči i tu nema pomoći osim da baš njega obradiš u nekom sample editoru. Možeš ga zamjeniti s nekim dobošom koji se nude, tvornički ili custom, tako svejedno. A možeš pogledati da li je vrijednost release postavljena pogrešno i tada eventualno popraviš ovakvo stanje (prozor EG Rate). |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (16.04.2018) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ok,ovo prvo mi je jasno.
A ovo drugo, koji je ovo program, gde mogu editovati FX na elementima Drum-a, da li je to MixMaster? I jos jedno pitanje, postoji li resenje da generalno odvojim na SUB1 - RIGHT-ove ( 1 2 3 ), a da pri tom se oni ne promene pri promeni ritma, registracije ili sempla? Probao sam da sacuvam i u registraciji LINE OUT (da mi Solo bude na SUB1), medjutim,on ne sacuva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ovo drugo je XGWorks, program koji je alfa i omega za sve XG kontrole kod Yamahe. Njime možeš podešavati sve parametre unutar MIID ili Styla i što je najbitnije, on barata mnogim funkcijama koje nisu dostupne u samoj klavijaturi. Njime se to radi precizno i pregledano, dok sve promjene slušaš na svom Tyros4.
Zamisli čudo, on može djelovati i s EQ po pojedinom elementu. Doduše, ima samo dva EQ banda pa je tu malo u zaostatku naspram Rolandovog EA7 jer se u MakeUp toos nalazi "čak tri komada". ![]() Da bi signali sa RIGHT 1 ,2 i 3 izlazili na SUB, moraš ih prvo čekirati u MIXING CONSOLE. (slika 1) Isto tako, taj status možeš postaviti za svaku pojedinu registraciju. To radiš tako da prilikom izrade iste čekiraš kućicu LINE OUT (slika2). Ako nisi siguran u kojim registracijama je taj status i zapisan kao podatak, možeš iskoristiti funkciju FREEZE, čekirati LINE OUT (slika3) i Freeze imati uvijek upaljen. Osima ako već ne koristiš za nešto drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala puno na ovako detaljnom opisu!!!!! Gotovo sve sam resio,samo je ostalo jos ovo oko Halla na dobosu.
Jos samo ovo,i necu da te davim vise ![]() Na nekim stilovima mi radi normalno Drum,a na nekima ima samo Hall na dobosu,na ostalim elementima nema FX-a. Dodato: Zaboravih jos ovo. Dobos-Snare, je odvojen na RH1 posebno. Da li postoji nacin da to sredim u klavijaturi u Style Creatoru, posto sam video da tamo ima nekih stvari za editovanje na zadnjoj strani ![]() Promijenjeno od NordX (16.04.2018 u 20:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Da bi riješio problem doboša, moraš prvo pronaći gdje leži problem. Da li se taj "hall" pojavljuje uvijek na istom Custom Drumu? Ako je tako, očito da je sam sample loše odrađen. Treba ga zamjeniti nekim drugim. Ako se pojavljuje na jednom ritmu, a na drugom ne, a oba ritma imaju isti custom drum, onda je problem u strukturi ritma. U style editoru se ovaj problem ne može riješiti osim ako e na ovom RHY1 gdje je izdvojen sam doboš ne nalazi gomila nekog efekta. Ali to bi valjda i sam uočio bez da se ovdje naglašava.
Kada pišeš, trebaš biti precizniji. FX na Tyrosu ne postoji. Misliš na DSP? AKo i jest tako, što znači kada kažeš da "... na nekima ima samo Hall na dobosu,na ostalim elementima nema FX-a ..."? |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (16.04.2018) |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Taj hall se pojavljuje samo na jednom ritmu, a na drugom ne.
Isti je custom drum na oba ritma. S tim da je na ovom prvom ritmu gde ima hall na dobosu, (znaci taj dobos je odvojen na RH1), dok na ovom drugom ritmu je ceo bubanj na RH2). Bas to nalazi se gomila efekta na RH1 (gde je odvojen dobos). Ja sam gledao u mixeru, smanjio DSP,koji je za RH1, nista se ne desava. Probao sam u Style Creatoru u delu EDIT - FILTER-CTRL CHG - pa odcekirao REVERB SEND, misleci da nije tu problem. Da,tako je ,DSP ja zovem FX. Ma svirao sam nekad KORG,pa mi ostalo to,izvinjavam se ![]() Pa kazem, ima samo Hall-a na dobosu, nema na ostalim elementima bubnja (Kick,Toms) i slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|