|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 09.11.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Ovaj snimak me je zaintrigirao https://www.youtube.com/watch?v=ldfvDFxxge4 tu mi gitara bolje zvuci na turbosound nego na bose.na ovom linku sto je postavio Tiho devojka lepo peva ali zvuk mikrofona mi se uopste ne dopada t.e. vokala nekako mi opet u pozadini glas nema toplinu da se cuje svaka rec prirodno cisto ,nije to sto ja trazim jednostavno znam da moze mnogo bolje zvucati,ali opet kazem mozda je zbog tog mikrofona tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Uvjeti u kojima se radi testiranje su veoma bitni pa i to ponekad može utjecati na doživljaj sounda. Kod gitariste je vrlo specifičan prostor sa galerijom iza njega pa mogu predpostaviti da je i soba u kojoj svira s vrlo visokim plafonom. Njemu je očito presudan samo sound gitare i odlično je prikazao razliku. Ipak, na osnovu toga ne možemo vidjeti niti suditi kako će zvučati mikrofon. Kod njega je se meni više sviđa Bose, sound je mekaniji i ljepši. Na IP je on oštriji, prezentniji. Sve je to stvar ukusa i onoga što izvođač preferira i kako želi zvučati. Pa mislim da je pjevačica na Tihinoj snimci htjela upravo takav sound, pomalo metalni i s blago izraženim sibilantima. S minimumom efekta. Nisam shvatio da li su bili direktno spojeni na kutije ili je između postaojao mikser. Svaki taj detalj itekako mijenja cjelokupnu sliku. Baš iz tog razloga sam u mom predhodnom postu napomenuo da sustav treba testirati na različite načine, različitom glasnoćom i u različitim uvjetima. I na kraju izabrati najoptimalniji i to za one potrebe, način svirke i vrstu zvuka koji želimo imati. Bez obzira na sve, činjenica je da su ovakvi sustavi sa svim svojim prednostima i nedostacima optimalno rješenje za manje formacije muzičara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|