Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 24.11.2018, 14:41   #1
Darkon
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 04.11.2018
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Darkon ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ali nisu ovo jedini .uvn fajlovi koji ne dozvoljava u YEM-u čekiranje za s770... Dešavalo mi se i kod nekih .uvn sa Tyrosa 3...u stvari kod vecine... Takodje, custum voices sa T5 u ppf formatu.. Ni jedan ne dozvoljava... Bas sam se smorio... To je semplovani bubanj, bas dobro zvuci, posebno doboš...
Dodato:
Dobos je semplovan na 4 layera, ako sam dobro razumeo... Bas je vrhunski... Ima li ko ideju kako da ga osposobim?

Promijenjeno od Darkon (24.11.2018 u 14:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Darkon je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2018, 16:07   #2
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Darkon Pokaži Post
Ali nisu ovo jedini .uvn fajlovi koji ne dozvoljava u YEM-u čekiranje za s770... Dešavalo mi se i kod nekih .uvn sa Tyrosa 3...u stvari kod vecine... Takodje, custum voices sa T5 u ppf formatu.. Ni jedan ne dozvoljava... Bas sam se smorio... To je semplovani bubanj, bas dobro zvuci, posebno doboš...
Dodato:
Dobos je semplovan na 4 layera, ako sam dobro razumeo... Bas je vrhunski... Ima li ko ideju kako da ga osposobim?
Da pojasnimo malo ovaj problem:

PSR-Serija ima mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI samo ako su ti VOICES/DRUMS napravljeni od EXTERNIH samplova.

Tyros5/Genos imaju mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI ako su napravljeni na bilo koji nacin: samo od Internih,samo od EXTERNIH samplova ili MIX-om internalnih/Externih.

Znaci u tvom primjeru kolega "Darkon" to sto pokusavas da ubacis ima u najmanju ruku jedan interni voice i zbog toga ti YEM nece niti ga markirati i sve dok ne izbrises interne udaraljke u tom drumu i da ostanu samo Externalne ti neces biti u mogucnosti da ubacis taj Custom drum.

U jednom periodu sam imao PSR-A3000 i Tyros5 i sve ovo u prethodnim pisanjima sto ste naveli se upravo meni desavalo. U YEM-u sam imao instrument info i od A-3000 i od T5.Svaki custom sam mogao da ubacim na T5 dok to nije islo kod A-3000 iz jednostavnog razloga ,svaki custom voice/drum koji je imao bilo sto u sebi interno nije ga YEM cekirao na A-3000 opciji.

Upravo zbog ovih stvari sam odustao od PSR serije i kasnije sa T5 presao na Genosa.

Pozdrav
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2018, 16:32   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Eto potpunog odgovora, i tužne istine za Drakona. Rješenje je slijedeće; upisati pojedinačno UVD u neki Tyros 4, pregledati koji su elementi interni i onda sve do jednog obrisati. Znači, ostaju samo Custom elementi i takav uvd će se bez problema upisati u psr.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije