|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.11.2018
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Ali nisu ovo jedini .uvn fajlovi koji ne dozvoljava u YEM-u čekiranje za s770... Dešavalo mi se i kod nekih .uvn sa Tyrosa 3...u stvari kod vecine... Takodje, custum voices sa T5 u ppf formatu.. Ni jedan ne dozvoljava... Bas sam se smorio... To je semplovani bubanj, bas dobro zvuci, posebno doboš...
Dodato: Dobos je semplovan na 4 layera, ako sam dobro razumeo... Bas je vrhunski... Ima li ko ideju kako da ga osposobim? Promijenjeno od Darkon (24.11.2018 u 14:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
PSR-Serija ima mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI samo ako su ti VOICES/DRUMS napravljeni od EXTERNIH samplova. Tyros5/Genos imaju mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI ako su napravljeni na bilo koji nacin: samo od Internih,samo od EXTERNIH samplova ili MIX-om internalnih/Externih. Znaci u tvom primjeru kolega "Darkon" to sto pokusavas da ubacis ima u najmanju ruku jedan interni voice i zbog toga ti YEM nece niti ga markirati i sve dok ne izbrises interne udaraljke u tom drumu i da ostanu samo Externalne ti neces biti u mogucnosti da ubacis taj Custom drum. U jednom periodu sam imao PSR-A3000 i Tyros5 i sve ovo u prethodnim pisanjima sto ste naveli se upravo meni desavalo. U YEM-u sam imao instrument info i od A-3000 i od T5.Svaki custom sam mogao da ubacim na T5 dok to nije islo kod A-3000 iz jednostavnog razloga ,svaki custom voice/drum koji je imao bilo sto u sebi interno nije ga YEM cekirao na A-3000 opciji. Upravo zbog ovih stvari sam odustao od PSR serije i kasnije sa T5 presao na Genosa. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Eto potpunog odgovora, i tužne istine za Drakona. Rješenje je slijedeće; upisati pojedinačno UVD u neki Tyros 4, pregledati koji su elementi interni i onda sve do jednog obrisati. Znači, ostaju samo Custom elementi i takav uvd će se bez problema upisati u psr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|