Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Ostali Instrumenti > Gitare

Gitare Bas, ritam, solo... Gitare su gitare...

Alati tema Display Modes
Star 01.07.2019, 21:17   #8
Metalni
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 09.07.2018
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Yamaha CLP-230, Peavy Foundation, Korg X5D, Jay Turser JT-200BT...
Interesi: Džabalebarenje
Metalni ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Klasična ima širi vrat, baš kako kolega grico reče, a ko planira da se bavi nečim drugim osim klasike i španske muzike, neka se uči na akustičnoj sa metalnim žicama, to je ta standardna debljina vrata i razmak među žicama kao i na električnoj. U početku možda hoće biti pipkavo zbog malog razmaka, ali kad savladaš to, lako je i na klasičnoj svirati (ako budeš htio samo zbog zvuka).

Što se tiče prstiju, sviram klavir, a i gitaru rekreativno (bilo je perioda da sam je mjesec dana svakodnevno po sat-dva-tri drljao), kao i bas i jedino sto mi se desilo su pokoji zuljevi na lijevoj i od basa žulj na kažiprstu kojeg najviše koristim pri fingerpickingu (trzalicu za bas ne koristim). Istina, gitara mi je električna, pri tom 9-ke, 10-ke, ništa deblje, pa je to moguć razlog zašto ipak i dalje mogu da vadim krv iz jagodica jer akustična je, bar što se tiče akorada (a i svega) teža za svirati, žice su nerijetko deblje i prave veći otpor pa i prsti više stradaju. Ali zato pri početku treba dozirati vježbanje. Kamen po kamen i najveća planina se premjesti
Metalni je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije