|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne koristim Single fingered pa sam napisao odokativno. No, sad sam probao i stvar kod Yamahe (Genosa) je slijedeća. Za mol je potrebno stisnuti bilo koju CRNU tipku ISPOD osnovnog tona. Za sedmicu je potrebno stisnuti bilo koju BIJELU tipku ISPOD osnovnog tona. Dakle, to je svedeno za totalne neznalice, dovoljno je upamtiti CRNA= MOL, BIJELA=SEDMICA. Pa kako ti koja tipka dopadne, bitno je da se nalazi ispod. Interesanto, ako se stisne crna i bijela zajedno, dobivamo m7 akord što i nije loša varijanta jer imamo još jedan akord na raspolaganju. Baš sam pogledao, Casio ima nešto obrnutu logiku, pa će prvi stisnuti ton iznad osnovnog, stvarati mol, a a ko dodamo još jedan iznad, nastaje sedmica.
Ovo s video linka nema baš veze s Single Finger. ![]() I onako usput, to što Tiho pokazuje na videu, moguće je uraditi i na Genosu. ![]() Promijenjeno od casper (18.09.2019 u 00:21 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]() Citat:
![]() On pokazuje na videu da upravo na Genosu nije moguće ni u jednoj opciji dobiti sa jednim prstom DUR akord, a sa dva prsta (root key + terca key) MOL akord, što kod svih drugih brendova postoji. Jedino da su već to ubacili sa nekim novim update-om a da mi to ne znamo? Ili me samo ložiš da to može i na Genosu, a samim tim i na SX-u, a ?
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Shvaćam ja tebe da ti ne razumiješ mene. Al shvati ti mene da i ja ne razumijem Tihu.
![]() Da je imao volje, mogao je nastaviti na temi gdje se i započela rasprava. Ovako preko YT na kojem briše komentare koji njemu ne odgovaraju to apsolutno nema smisla. A da ti budem iskren, nemam se volje boriti s vjetrenjačama i s gicama u blatu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Malo improvizacije na temu ...
![]() https://youtu.be/nrToyvYp_MU Kratka demonstracija ... https://youtu.be/kGKnPOoqSL4 Promijenjeno od casper (19.09.2019 u 16:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator