|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.09.2016
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
![]() |
![]()
Ako si te MIDI-je slozio u ovom sad PSR u sto imas i sad ti rade dobro, onda bi ti isto radilo i u SX-u. Nista nebi morao prepravljat, ako ucitas isti set iz YEM-a koji imas i sad ucitan.
A predpostavljam da tebi ne rade ni sad, posto si to slagao na Tyrosu 3. To ti je zato sto ti se promjenio redosljed semplova nego si ih imao prije i svaki sempl ima svoju adresu u YEM-u, a imao ju je i u Tyrosu. Sad su se te adrese promjenile pa MIDI nezna vise di je sta. Ali da ti ne duljim. Ako slozis sve u ovom PSR-u i ucitas pack isti koji si slozio u YEM-u i predjes na SX700 sve ce ti radit kao i sad, jer ce ti "adresa" semplova ostat ista. Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne znam koji je bio slijed klavijatura kod člana @PSR, ne znam niti o kojim konkretno govori setovima. Malo sam star i senilan pa brzo zaboravljam
![]() Ali princip je slijedeći. Na svim Tyrosima (osim Tyros5) je postojalo svega 127 mjesta za samplove, tkz. CUSTOM. Ako bi se takav set prebacio na PSR S seriju ili Tyros5 gdje materijal upisujemo preko YEMa, onda bi se on smjestio na 000 Bank Select LSB. I sve bi funkcioniralo bez problema kao na "starijoj" klavijaturi. Međutim, kod rada u YEMu imamo novih 127 mjesta i u svaki od njih stane po jedan cjelokupni pack iz "stare klavijature". Ukupno imamo 127x127 CUSTOM mjesta za samplove. Na ovom videu možete na 4 minuti vidjeti kako preslagujemo Packove s jedne pozicije na drugu. https://youtu.be/BUogEjIhsGo?t=240 I što se događa? Ako smo neki Pack smjestili na neko drugo mjesto negoli je bio prije, tj. dok smo slagali MIDIje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Ali muka je sa pocetka price. Ja imam stari PPI koji sam nekad installirao i ostao je na USB, a to je ono isto sto je u klavijaturi. I kad to instaliram svaki je midi super, ali kad instaliram novi pack a sa istim semplovima i cak na istom mestu prvih 20npr od kojih je bas gitara, harmonika..neke DX zujalice i od kojih je vecina midija i sklepana ne vidi ih. Znaci iste te semplove kojima su pravljeni midiji (prepravljani) kad ubacim u drugi set ne vidi ih. A taj set sto je u klavijaturi kad ubacim u YEM na info izadje donji prozor prazan, nikako ne mogu da izadju instrumenti pa da na njih dodam nove kao sto sam pre radio i nikad nije bio problem. Mozda kad bi moglo nekako dva seta da se ubace u klavijaturu pa da imam taj set od koga je sve pravljeno a drugi za solo npr. Zato sad mslim ako na ovoj klavijaturi ne mogu da ubacim drugi set sa istim semplovima onda nece moci ni na novoj. Ili...necu moci da ovaj set nikako iskopiram pa ubacim u novu klavijaturu i opet je problem. Da bar vidi ritam sekciju ili bilo sta ali ni jedan ne vidi a onda ko opet da sve iz pocetka pravi, bolje da ne menjam klavijaturu. Inace imam S770
Jao sad mi pade na pamet ja sam ih stavio po redu 1,2,3...ali da probam da ih tamo u onih 128 (na edit program change) tako poredjam jer moguce da sam ih ranije tako redjao a sad sam gledao bas gitara koja je u klavijaturi na mestu br 2 je ovde u edit programu br150...mozda je tu kvaka. Kazem nekad je sve radilo i sad radi sa starim pakom ali kad ubacim novi sa istim semplovima ne vidi ih. Moguce onda da su ta mesta razbacana, ko sad da nadje kako je nekad bilo, ali da probam Promijenjeno od psr (30.09.2019 u 00:30 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Prije nego odem u u kinderbet ...
01. Upiši u klavijaturu PPI gdje midi-ji rado dobro sa samplovima. 02. U klavijaturi odi do EXPANSION lokacije i otvori prvu mapu 03. Pogledaj broj ""u sredini" (LSB) i zapiši ga (slika) 04. Ovo napravi sa svim mapama u EXPANSION Taj "srednji broj" je lokacija na kojoj se nalazi PACK. U YEMu presloži Packove tako im LSB bude identičan kao u EXPANSION. Pogledaj video https://youtu.be/BUogEjIhsGo?t=240 Vidim da si u dilemi i za mjesta samplova unutar Packa. Desni broj označava lokaciju gdje se koji sample nalazi. Pa onda i te brojeve provjeri i posloži kao što su na onom PPI koji ti je radio OK. Na kraju kreiraj novi PPI i instaliraj ga u klaviajturu. Promijenjeno od casper (30.09.2019 u 11:21 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
e jebem ga kad ja ne znam ni da objasnim sta je. Pa bas to mi je trebalo. Da sam znao da objasnim odma ne bi ni vas nervirao nit bi se ja nervirao. To mi treba da vidim de je sta i opet da ga tako skockam. Ko da si vidovit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Jesam al me nešto hebe, nikako pogodit tu kombinaciju brojeva na lotu
![]() @Tiho - problem nastaje u trenutku prelaska na novo računalo. Redoslijed unošenja Packova u YEM određuje njihovu poziciju, tj. LSB, a malo je vjerojatno da je to odradio identično kao prvi puta. Sve će on to pokopčat, samo treba vremena. I strpljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranžer, driver, midi povezivanje, programi, računalo, software, usb, yamaha |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|