|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Pojačala Ono što vam je potrebno da dobijete snagu |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Jel ovo skrivena kamera ?
Ja pisem bolje pojacaj na kutiji pojacalu a smanji na mixeru.....on odgovara koja je logika pojacat na mixeru a smanjit na kutiji. Ne radi kutija bolje na 3 sata nego na 12 sati.To ti samo mislis da je to razlog.Razlog je negdje drugo,ima veze sa signalom (lampicama) heheh.Ali posto te ne zanima onda nista. Da kutija radi bolje na 3 sata fabrika bi taj potenciometar zakovala na 3 sata,jer i oni zele da njihova kutija radi uvijek najbolje sto moze ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.01.2017
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg pa4x
Interesi: Muzika,lov,fudbal.....
![]() |
![]()
Pa nije da me ne zanima ako ne radi bolje na 3h ne bi bilo lose da objasnis kako zasto,i kako da dobijem bolji i jaci ton na 12h nego na 3h kada ja vec ne znam . Hvala unaprijed
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kad sve stavis na 0 (i miksetu i kutiju) tad je najbolji ton(uz prethodno izmjerene pfl-ove po kanalu)... Dok kod pasivnih sistema pojacala (bi trebala) biti pojacana do kraja, kod aktive to nije nuzno, tj uvijek ides do nule, ili ti ga u tvom slucaju na rcf-u na 12 sati do tog trokutica gdje je oznacen...
Sta znaci bolji i jaci ton? Koliko znam ta pojacala (kao i u vecini danasnjih sistema) ima digitalna pojacala u sebi koja nikako ne trpe izoblicenja i jake peakove... Opet i to sve ovisi koji mikser koristits i kako ga koristis...
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|