Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Alati tema Display Modes
Star 20.11.2020, 04:46   #4
Hamzaboy100
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 12.11.2020
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Hamzaboy100 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Poptpuno se slaze ali kad koristim bas binove i kad sam u velikoj prostoriji nemam problema ali kod kuce naprimjer u studio sobi koristim samo gornje kutije bez bas binova i sound me je mutan i tup efekti pogotovo i mimrofon nema ostrine a ako je dodam onda dobijem jos goru mutnocu
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od miki2008 Pokaži Post
Malo je nejasno pitanje...

Da li ti imas previse efekta i samim tim nastupa ruzan fx...

Dinakord je takakv kakav jeste njemu su gotovo svi feedback na 40% udji u podesavalje efekta i smanjis feedback ili jednostavno samo malo smanji gain od fx na kanalu... Ili master FX

Pa opet razmisljam o kom ti feedback govoris da li o mikrofoniji ili o feedback u FX.

Ako govoris o mikrofoniji smanji kompletan razglas jer u malim prostorijama se koristi manja radna snaga
Feedback imam na mikrofonu i koliko ja razumjem to mi muti i efekat isto, ali ako smanjim sav razglas i zvucnike na pola posto su samopogonski. Ali kad smanjim onda mi je sve tupo inace volim kad je mikrofon cist ima dobar gain bez feedbacka i kad se razumije svako slovo, uzeo sam i yamaha emx5016cf sa efectima i na njoj nemam problema i sve je 100% cisto. Ne razumjem kako da moze biti tolika razlika a dynacord 3 puta skuplji.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Hamzaboy100 Pokaži Post
Poptpuno se slaze ali kad koristim bas binove i kad sam u velikoj prostoriji nemam problema ali kod kuce naprimjer u studio sobi koristim samo gornje kutije bez bas binova i sound me je mutan i tup efekti pogotovo i mimrofon nema ostrine a ako je dodam onda dobijem jos goru mutnocu
Dodato:

Feedback imam na mikrofonu i koliko ja razumjem to mi muti i efekat isto, ali ako smanjim sav razglas i zvucnike na pola posto su samopogonski. Ali kad smanjim onda mi je sve tupo inace volim kad je mikrofon cist ima dobar gain bez feedbacka i kad se razumije svako slovo, uzeo sam i yamaha emx5016cf sa efectima i na njoj nemam problema i sve je 100% cisto. Ne razumjem kako da moze biti tolika razlika a dynacord 3 puta skuplji.

Sto se tice efekata staviti su ovako. Koristim samo eho 56-57 mi odgovara, na slideru je na 0 a na krugu je od prilike na 9 sati znaci uopste ga nema puno al i ono sto ima je ruzno i ne ozvanja ono fino i cisto ja se nadam da znate na sta mislim.

Promijenjeno od Hamzaboy100 (20.11.2020 u 04:53 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Hamzaboy100 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...