|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.12.2020
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Bas to i mi treba ella85... mesha mi se bas gitara i bas bubanj pa nisam znao sta da skinem kod jedno sta kod drugo i najvise me interesira podesavanje harmonike, harmonika nesto tresti, veoma oshtra i mislim da skinem low cut do oko 180 Hz, dali je to u redu..? Hvala Vam puno za savjete ..pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
U bas frekvencijama kod bas gitare i kick drum "mutljavina" tzv. muddiness je od 250-800Hz,a također je taj frekvencijski opseg kritičan i kod,snare drum,hi-hat,el. gitara,strings...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.04.2009
Mjesto: Bela Palanka
Downloads: 1201
Uploads: 10
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 14 puta u 13 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
Interesi: Muzika, pravo.
![]() |
![]()
Mnogo toga zavisi od mikrofona kojima su instrumenti ozvučeni, i uopšte od razglasa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Ima jedan trik za bas bubanj i bas gitaru kada dolazi do frekvenciskog poklapanja na 60hz podići za +3db a na 80hz -3db dok kod bas gitare uraditi suprotno na 60hz -3db a na 80hz +3db, kod mene je dalo odlične rezultate u jasnoći jednog i drugog, poželjno panoramski ih takodje malo udaljiti jedno od drugog...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]() Citat:
![]() Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Majstore, ovde se radi o malom frekvenciskom pomeranju koje može da razdvoji poklapanje koje se često javlja kako u studiju tako i na live nastupima, normalno je da neće pomoći svuda kao što ne postoji nijedno fixno pravilo u podešavanju mixa bilo gde ali može biti bar polazna tačka u rešavanju problema... u svakom slučaju ne škodi, a čim ne škodi moglo bi da koristi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Da bi otkrio koja mi freq najvise smeta na kick.....ponekad pojacam usko jednu freq skoro do kraja......zatim pomjeram lijevo desno i trazim koja freq je najgora......tako malo lakse detektujem ono najgore......kad nadjem sta mi najvise smeta onda tu freq guram u minus koliko je neophodno.
Ali obicno je to nesto oko 125hz gore dole. Tako detektujes problem upravo na tom razglasu,tom instrumentu,mikrofonu,sviracu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|