|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
15-16 kanal.png
AUX OUT.png TYROS 5 setting.png Ovo su moje postavke na miksetu Behringer X32, ali ja sam povezao SUB1 i SUB2 da idu na 15 i 16 kanal miksera sa kablova banana-kanon. Probao sam i da povezem na AUX IN 3 i AUX IN 4 ali mislim da je ovako bolje. Na drugoj slici je prikazan seting na AUX OUT, to se ovde zove MIX BUS. I na trecoj slici je prikazan mikrofonski seting. E sad problem je u tome sto konstantno na zvucnike se cuje neko slabo zujenje u pozadini. Ako iskljucim dva mikrofonska kablova iz AUX IN 3 i 4 to zujenje nestaje. Ja bih zeleo da ako neko moze da postavi svoje postavke na klavijaturi u delu MIC SETTING, zato sto moguce je i da je problem u tome sto jedan put je obradjen signal preko ekvilajzera na klavijaturi, a drugi put preko ekvilajzera na mikseru. Prakticno, to sto cujem je obradjeno na dva ekvilajzera. Takodje, neki su mi rekli da je moguci problem u kablova. Da li po vama je bolje da budu kablovi banana-banana ili banana-kanon balansirani ili nebalansirani? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Šum može biti i do kablova. Koristi TS linijske kablove za spajanje, izlaz iz klavijature je ionako nebalnsirani. Rekli bi narodski, kabl sa mono bananama. Ugasi Compresor i limiter na klavijaturi, ovaj Treshold nema svrhu na max vrijednsoti. Prije mjesec dana sam nešto testirao VH2 na Genosu i došao sam do zaključka da on uvijek ima određeni šum kada je vocalist ugašen, a mikrofon je spojen na ovakav način. Loše je to riješeno jer glavni vokal uvijek prolazi kroz MAIN volumen pratećeg vokala i vjerojatno to stvara određenu laganu distorziju koja u nekim slučajevima može zvučati kao da imamo uključeni Phraser. Međutim, to ne bi smjelo utjecati da šum bude preveliki ako je sve dobor spojeno. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (20.06.2021) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
efekt, klavijatura, mikser, tok signala |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|