Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Sistemi

Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 21.01.2025, 21:12   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Tomy ti je dobro rekao za Bluetooth. Uvijek imaš kašnjenje, a mislim da spajanje dvije klavijature preko plavog zuba samo može raditi probleme. BTW. Bluetooth ugrađen u zvučnike ili u klavijaturu služi samo za primanje audio signala, ne i za slanje.
Nisam probao JBL prx one, ne mogu ti ništa pametno reči. Znam samo da svi ti zvučnici u izvedbi stupića zvuče "drugačije" od klasičnih zvučnih kutija. Da si imao prilike staviti jednu pored druge, PRX915 vs prx one, odmah bi znao o čemu pričam. Stupić zvuči nježnije, ima toplinu i bolje se širi u prostoru. Ovako napisane riječi navode da se radi o boljem konceptu ali nekim se muzičarima baš to ne sviđa. Oni žele klasičnu kutiju koja je prodornija s agresivnijim zvukom, pogotovo kada si od nje udaljen jedan metar. A muzičari su uvijek blizu kutija i taj im je dojam mnogo bitniji od onog kojeg imaju slušatelji.
Može li jedan stup pokriti 100 ljudi? Tehnički gledano, može. Ostaje otvoreno pitanje očekuju li slušatelji da uživaju u glazbi ili žele da im nakon veselja zuji u glavi još dva dana. A upoznao sam i one (čitaj: svirao im) koji žele upravo ovo drugo.

Moraš odsvirati par gaži, osjetiti kako se ponašaju zvučnici i donijeti sud. Kažem, ne znam za JBL ali s mojim parmo MAUI 28 G2 odradim bez brige 100-120 ljudi. Možda bi moglo i preko toga ali ako je više želim biti malo u komforu pa dodatno ponesem basove, u ovom slučaju 2x15", cca 1,5Kw snage.

https://youtu.be/74NjQHLcU8M

Računaj da se na molu i oko njega skupi 300-400 ljudi. Svjestan sam da bi ovdje trebalo postaviti neko ozbiljnije ozvučenje ali treba biti realan i staviti u okvire "dobivenih para" i konačnog učinka. Da rezimiram, za početak na svirku od 100 ljudi ponesi dva Prx One i možda ti prigovarati da si tih. Drugi put ćeš na isti broj ponijeti samo jedan stup , i gosti će se žaliti da je preglasno.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
g3 vs. g2, ldd systems, maui

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije