|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 413
Uploads: 9
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
![]() |
Pozdrav društvo imam par pitanja u vezi ove teme
Quzantizacija kao Quantizacija mi je jasna Quantizacija breaka iliti prelaza bubnja.. Ok, ako prijelaz ima četri udarca i odsviram to sve zašto mi se desi da onaj četvrti udarac sa činelom jede i stavlja ga na prvu tako da mi prijelaz počima sa činelom i kad završi četvrti udarac u biti završi na prvom udarcu tj dobošom il nekim udarcem... Kako tu završnu činelu stavit zadnju ??? A druga stvar koja mi se dešava kad prepravljam Chord 1 il Chord 2 il neki Pad razbuca mi sve....kao da nisam u tonalitetu ima tamo opcija Play Root/Chord pokušao sam da mijenjam tonalitet u dur da maknem onu sedmicu međutim i dalje raštimano kao da je za pola tona više ili niže.Recimo kad razdvajam akorde na klaviru i radim podlogu cirkus bude... Transpose nije uključen tako da sam zbunjen i ne znam zašto mi se to dešava. Trenutno sam bez računala tako da programi za sad ne dolaze u obzir čisto me za sad zanima rad u klavijaturi Hvala |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.833 puta u 1.364 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
AKo želiš da činela svira na kraju brake, tj. da se čuje u varijaciji koja nastavlja svirati, trebaš je unijeti ručno u Step modalitetu. Zvuk činele "poguraj" do vrijednosti 001:4:1919.
Da, brljanje se događa ako je uključen Transpoze. Kažeš da je on na nuli pa mi ne pada ništa drugo na pamet nego osim da si previdio da postoje tri područja Transpose. SONG, MASTEP i KEYBOARD. Play Cord ne bi trebao biti uzrok problema, za njegov opis pogledaj ovaj dio videa https://youtu.be/vLGLjvfRJ2s?si=xS9KBY3GH1n4AoxH&t=260 |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | grico (21.11.2025) |
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
![]() |
Hvala za činelu sredit ćemo...
Sad ću ga malo zakomplicirat...Primejtio sam u videu da ne radiš quantizaciju...sad jeli to radi brzine videa ili smatraš da je nepotrebno Upalim metronom i odsviram željeni dio na Chord 2 koji sam pritom namjestio na Target Ch...kad materijal sejvam bez quantizacije radi ok čim je quantiziram bude problem.... Dok probam..a neću još za koji dan pa molim odgovor...dal je svejedno septakord il akord il tetrakord mislim da to nebi smjelo utjecat ili baš moram akord ?!?! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super-Moderator
![]() |
Inače, Quantizacija se radi samo u nekim slučajevima. Na videu je nisam radio jer bi to odvuklo pozornost s osnovne teme.
Problem koji ti se događa nakon quantizacije može biti iz dva razloga. Možda je razlog odabir mjere. Ako staviš šesnaestinu s triolama razvalit će ti ritam običnog klasičnog beata. Drugi razlog može biti taj da je motiv ritmički odsviran loše pa quantizacija postavi note na krivo mjesto. Trebao bih vidjeti neki od tih ritmova pa ću biti precizniji. Hmmm, moraš odsvirati ono što je postavljeno i zadano u postavkama CASM. U pravilu se svira Cm7 ali može biti i drugačije. Jesi li pogedao video koji sam linkao u prošlom postu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
![]() |
Da pogledao sam video al ovde se ne radi da mi quantizirani dio bude "kriv" ili ritmički netočan...radi se o tome kad ga quantiziram da bude raštiman kao da je transpose upaljen...ili recimo laički ako je ritam iz Cmaj i ja ga snimam iz Cmaj nakon quantizacije "bude" C#maj....sad nisam u prilici vidit jedino što mislim da bi mogao bit problem što ja sviram septakorde...
znači ako je iz C dura prvi mi mora bit C a ne G...možda je tu problem... al po videu ti si snimao i iz mola na dur pa nije bilo problema Nisam pametan.... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Super-Moderator
![]() |
Vidiš, baš dobro da si nam rekao da se nakon quantizacije događa raštimanost.
![]() Do sada sam iz tvog teksta shvatio da imaš dva odvojena problema. Jedan s quantizacijom i "krivom" činelom u brake, a Citat:
Bilo bi najbolje da staviš ovdje jedan primjer Styla pa da vidimo što ga muči. |
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|