|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
CELOFAN??? Pobogu, ljudi ... pa to je jos blesavije od onoga kada vidim da je neko daljinski za TV umotao u celofan ...
Pa kako svirate na tako upakovanim klavijaturama??? Treba klavijaturu cuvati, to bez daljnjeg .. ali oblaciti je u celofanski kombinezon... ![]() Daj neku sliku, majke ti, moram da vidim kako to izgleda
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma dajte ljudi kakav celofan ??? Pa napravicete staklenu bastu od klavijature. I onda ce da bude veselo kad je prenesete zimi iz hladnog auta u topli restoran, i kad se to sve lepo natopi kondenzom. Posle tog ce on stvarno spolja izgledati super, al moze da se desi da nece da radi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
To je tacnije pvc folija i jedino da se prekrije gornja ploca gde su dugmici i registri a dirke naravno ne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
|
![]()
Jel to neko hoce 100 godina da svira na jednoj klavijaturi ??? 2-3 godine plafon i ja je prodajem,dodajem kintu i kupujem novu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Normalno i ja sam to hteo da kazem...
Uostalom sto je vise pazite ko za belja dogodi ce se nesto nepozeljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma upravo tako ....
Sve me ovo podseca na onu prastaru seriju, mislim da se zvala "Majstori", kada lik sa papucama ulazi u auto ... ![]() Mada, ko zeli da cuva, niko mu ne brani ... postujem ja i to! Od takvih vredi kasnije kupiti polovnu klavijaturu. Bas kao i auto od nekog dedice ![]()
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja moje klavijature cuvam maksimalno
![]()
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 364
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
![]() |
![]()
Neznam ljudi ta priča sa celofanom nije mi baš povoljna.Kao prvo moralo bi se voditi računa o tome da se klavijatura može jeko ugrijati a da ne kažemo i još negde svirka primjer na suncu.To bi dovodilo do oštečenja dijelova u klavijaturi a naročito trafota.
Najbolje rešenje je da staneš na neko što više odgovarajuče mjesto gde je što više sigurno od prosipanja piča i tako dalje.Ja naročito vodim pažnju oko toga da mi neko ne prilazi sa pičem u ruci i odmah ga pošaljem od sebe jer mi se več desilo da mi prosipali piče u nju.A što se tiče prašine ako je negdje ima ja koristim kad dođem kuči malu električnu pumpu za vazduh koju sam dobio prilikom nakupa jedne vazdušne blazine za naduvati je i jednostavno sa tom pumpum izduvam klaviaturu i problem je rešen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Sto se tice tog celofana i tih najlona to je jos gore za klavijaturu nego prasina,desava se naime da zbog toga klavijatura potpari,stvara se vlaga i tom ''zastitom'' je bas izlazete riziku! Ja svoju poslije svirke lijepo ocistim,malo usisam po dirkama,izvucem sto se moze izvuci i to je to!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Svojevremeno sam ovako umotavao E96 i nekiloko ˝uboda˝ iglom kroz celofan rešilo je problem kondenzacije.Zaštita folijom-celofanom odrađuje svoj posao zaštite,samo paziti na otvore hlađenja kod klavijatura koje ih imaju.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
cime, klavijaturu, ostalog, prasine, zastiti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|