Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 21.05.2008, 15:23   #29
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Svaka klavijatura kad se sredi zvuči fantastično. Ali odgovorno tvrdim (iako sam nažalost veliki KORG-ovac), što se tiće ritma najmanje je posla s Ketronom. On je najspremniji za live nastup. Čak su mu i interne boje solidne, no da bi zvučale ko KORG treba ih dosta šminkati, mada neke boje su mu najbolje onako kako su u tvornici napravili (klarinet, B truba, Sax, Hammond ...). harmonike, tambure i buzuki valja samplirati. Shanai i Zurna su ok, no meni na KORG-u puno bolje zvuće.
No pustimo sad njegove KJetronove boje. Prednost Ketrona naspram ostalih je Live drum SET-ovi, izlazno pojačalo, preglednost funkcija (bez obzira na gomilu dugmića) idu uvelike u prednost i kvalitetu više za Ketrona u odnosu na KORG, Roland i Yamahu.
I da se osvrnem malo kritički na Rolanda G seriju. Taj sound je što se tiće mjerila kvalitete odavno mrtav. Pregazili su ga svi KORG-ovi Pa aranžeri, novi E Roland i nova S Yamaha, a o Ketronu i Genesys PRO-u da ne pričam. Druga stvar je ta što smo mi navikli uši na taj ritam i što nismo dobrih desetak godina imali ništa bolje, no danas je Roland G serija malo kvalitetnija "prdakalica" u usporedbi sa suvremenim aranžerima. U par sekundu sam u stanju nabrojit 10 kvalitetnijih aranžera od najboljeg Rolanda iz G serije (G-1000) prije pojavljivanja Rolanda G-70. A to su Ketron SD1+, SD5, X1 pa KORG Pa2X, Pa1X, Pa800, Pa80, Yamaha Tyros, Yamaha PSR-3000, GEM Genesys PRO ... Roland tu teško parira i sa svojim najboljim aranžerima (E-80 i G-70).
Znam da je demokracija i da svak ima pravo na mišljenje, no fakti su fakti. I ja sam se svojevremeno kleo da poslije G-1000 neče više ništa bolje i kvalitetnije izač. A eto, prošlo je par godina i vidi što sve već imaš. Tehnika napreduje, ide naprjed. Sve se to vrti u krug, no čini mi se nekako posljednjih godina da krug raste samo kod KORG-a i Ketrona. Ostali su stali. Zašto ? Iskreno da vam kažem ne znam.
I još jedna interesantna opaska. Istina iskudio sam Rolanda do boli, ali najiteresantnije u čitavoj priči može potvrditi i sam Nedim koji trenutno radi na Ketronima. Jel tko primjetio da je Ketronov engine najsličniji po načinu rada i funkcioniranju Rolandovim aranžerima. Kao da su ih u nekim stvarima prekopirali, osobito u editingu ? Ili se varam ... Evo uporedite famozni G-1000 i X1 pa nadalje ...

Favoriti

Oznake
klavijatura, naj

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije