Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 30.05.2008, 10:16   #22
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ cinclilator

Bravo kolega, odličan post.

Slažem se gotovo sa svime. Indentične probleme u vezi aranžera i isti način razmišljanja oko nabavke novih pila imam i ja osobno, samo razlika je u tome što sam ostao na Pa80 od aranžera. zadovoljan sam s njime i nakon višegodišnjeg mukotrpnog rada s ovim perforacijama mi vrijedi sad više i od Pa2X-a ili Tyrosa ili G-70.
Što se tiće Rolanda G-1000, slažem se da se radi o dobrom čvrstom aranžeru koji više nego dobro radi svoj posao. Svirao sam na njega i mogu reći da mu je naspram Pa80 jedina mana težina i nedostatak samplova, bar nekakvih jadnih 8 Mb da su mu stavili opciono jer mjesta u njemu stvarno ima.
Napomenuo sam već u prijašnjim postovima da nije bubanj i bas s G serije Rolanda močan koliko činjenica da smo mi strašno jako naviknuli svoje uši na taj sound, i još bitnije da dobrih desetak godina je Roland bio nedodiriv u svijetu aranžera. Svaka čast KORG-u i3, bio je u ono vrijeme stvarno revolucijska kljava, ali opet taj njegov oštar sound nije mogao ni blisu ikojem Rolandovom aranžeru, pa čak i Yamahi.
Opet, pojavom Pa serije od KORG-a, KORG nije dao u startu tvornički bolju klljavu od Rolanda G-1000, ali je dao mogučnost da napraviš puno bolji konačni sound i synth od Rolanda G-1000. Ja odgovorno tvrdim da danas ima KORG-ova Pa50 tako isprogramiranih i skockanih da samo tako karakteristikama nadjačaju i najbolje isprogramiran Roland G-1000. Naravno, to je samo rezultat stručnog rada, ali valja i napomenuti velike razlike u tehnici. Ipak par godina razlike igra jako veliku ulogu.
I na kraju, u čemu je tajna kvalitete Rolandovog sounda ? U izlaznim pojačalima i kvalitetnim konekcijama. Da primjerice KORG stavi kvalitetno izlazno pojačalo i izlaze na svoje kljave onda bi tek vidjeli totalnu premoć nad ostalim kljavama. To je Ketron shvatio i zato je on sada među najmasnijim i najkvalitetnijim zvukovima na stageu. A KORG je baš u tom segmentu kao proizvođač najtanji. Izlazna snaga mu je da izvinite za qrac, mutna i bez dobrog masteringa na mikseti nemaš pored svih hebački složenih samplova i boja u njemu "druck" kakav bi normalno očekivao da se čuje. Efekti su super, odabir boja nenadhebiv, ono očekuješ perfekciju, i ona traje neko vrijeme, a s godinama počinju krckanja, šumovi ... Misliš si da je stvar u kablovima, zvučnicima i bog te pitaj što sve ne, al na kraju skontaš da je to najprostiji izlaz. Možeš ih ti i zamjeniti, ali to više usljed godina upotrebe nije to. A tu je Roland upravo najkvalitetniji. Od mog frenda D-50 je star 15 godina i radi i čuje se kao da je jučer izašo iz dučana. I da, najbitnije da mu utičnice nisu razhebane ko na mom N364 koji je btw 6 godina mlađi

Favoriti

Oznake
800, sve, vlasnike

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije