|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Zitat:
[quote=No.1;40423]Morate cuti ovo: http://www.speedyshare.com/416205344.html Tema je dobro postavljena.Medjutim,mislim da ipak niste dobro informisani,o ovom pjevacu,grupi u kojoj je pjevao i pjeva,pravcu muzike koji je taj bend svirao i svira. Mislim da ste nagazili na pogresnu osobu. Ovaj pjevac se zove Rustem Nezirovic Rule,i pjevao je,a i sada pjeva u bendu "Nervozni postar".Ovaj bend je svirao i svira-spoj heavy metala i folka sa primjesom humora u svemu tome.Nekome se to dopada a nekome ne. Medjutim cinjenica je nepobitna,da je ovaj bend sa ovim pjevacem,osamdesetih godina bio izuzetno popularan i visoko tirazan na prostorima citave bivse YU. Oni su svoje albume prodavali u stotinama hiljada primjeraka i imali su taj svoj neki prepoznatljivi stil.Prije nekoliko godina ponovo su se aktivirali. Uzimajuci u obzir njihov stil i nacin na koji su ranije radili,moze se reci da je ova obrada ove pjesme u njihovom maniru.Ja necu da kazem da je dobra ili losa,ali oni to tako rade.Mogli su to oni napraviti i drugacije,ali to onda nebi bio taj bend. Sto se tice pjevanja,ovaj pjevac veoma dobro pjeva sevdalinke i folk pjesme i garantujem da pjeva cistije i bolje od 80% estrade citave bivse YU.Imao sam priliku slusati to uzivo,pa zato to i govorim.Medjutim,dok je on to pjevao,mnogi se nisu bili ni rodili.Dakle kvalitetan pjevac, ali koji pjeva u bendu koji gaji neozbiljan(saljiv) i neobican muzicki pravac. Na kraju-prije nego sto se i pocelo komentarisati,trebalo je provjeriti zasto ta obrada ove pjesme bas tako zvuci.Znaci,da li namjerno tako ili sto ti ljudi ne znaju svirati i pjevati. PS:Ovim postom ne stajem ni u ciju zastitu,nego samo iznosim cinjenice za koje pretpostavljam da niste znali. Pozdrav, Promijenjeno od Sejox (14.06.2008 u 02:08 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kako, narodnjaci, pevaju, zabavnjake |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|