|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.03.2008
Downloads: 204
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 83 puta u 74 Postova
![]() |
![]()
http://youtube.com/watch?v=jsEz881Vxl4
http://www.youtube.com/watch?v=ON947EtxREg&NR=1 Pogledajte kako ovaj svira sa tri prsta. Koliko koristite I prst (palac?) Ja ga puno koristim i mozda zato pobrkam? Promijenjeno od kemolegende (05.07.2008 u 18:54 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.03.2008
Downloads: 204
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 83 puta u 74 Postova
![]() |
![]()
Isto me interesuje..kako treba drzati ruku, polozaj?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.09.2007
Downloads: 121
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG i3
![]() |
![]()
po osnovama harmonike i klavira trebas svirati jagodicama prsiju dakle odici sglob sake tako da ti ruka dodje u položaju kao da imas jabuku u ruci xD
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Saobracajni Inspektor
|
![]() Citat:
4doktor87 slazem se u vecini sa ovim sto si napisao osim u vezi tehnike sviranja, rotacijom sake tj sviranjem iz zgloba dobija se mnogo bolja tehnika cistiji trileri veca brzina i manje se umara ruka a inace to moze i potvrditi i Nele ako se pojavi ovih dana ovde inace jedan od najboljih Vasketovih ucenika i vecinu nas ovde moze da presvira samo sa svojim 4 i 5 prstom (o prva tri necu ni da pisem). Covek je napravio video skolu sviranja klavirne harmonike i nesto nisam primetio da su 4 i 5 prst nebitni ali sam primetio da je prstored veoma bitan kao i VEZBA ali ispravna
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
|
![]()
Tesla razumemo se sasvim. Nisi me razumeo! Ja pricam o pocetnicima! Bitno je ko te uci na pocetku! Ko ti je prvi profesor a ko te usavrsava. Problem je sto mladi harmonikasi jure trilere pre nego sto nauce da sviraju sve skale. Cak ne znaju pravilan raspored prstiju kad skala pocinje belim a kakav je prstored kad pocinje crnim, zatim ne znaju kako se sviraju trozvuci (za neupucene AKORDI) pa i tu grese... Jel znas ko je Taskovicu bio prvi profesor? Ne znas! Lik koga je ucio Albin Fakin slovenac koji je i pisao knjige za klavirsku harmoniku u to vreme. NJegove tri knjige su na nivou srednje muzicke skole a bukvalno su prilagodjene narodnjacima njegovu prvu knjig je Taske presao za manje od godinu dana i bio bi jedeini u karijeri tog profesora (Milovan Djordjevic -predavao je u muz skol Staislav Binicki) da se nisam pojavio JA kao njegov poslednji ucenik i presao je za manje od godinu. Ja sam stigao da zavrsim drugu knjigu i covek vise nije mogao da mi drzi casove jer je imao 75 god i drvenu nogu. Problem je sto svima ne drzi casove Vaske (znam neke ljude koji idu kod njega na casove) nego neki drkos kojem je cilj da uzme pare i da ih ponesto nauci pa se onda klinci izgube u svemu tome i ne nauce nista! Svima koji su pocetnici u sviranju bih zbog tehnike preporucio sviranje u nekom Kulturno umetnickom drustvu jer je to dobra vezba povezana sa druzenjem i konkurencijom koja je bitna da bi covek zeleo da napreduje. Sledeci stadijum je neka tezga. Ali Vezbanje, Vezbanje..............
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
prstiju, tehnika |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|