|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ahaha ..smjesno mi je ovo sve majke mi mile... Pa covjece pjevaj odakle ti mila volja. Pjevaj je iz C ako ti vec pase ta visina. Momcima jedan komentar koji tvrde na tonalitet fis-mol u A-Dur! Fospil pocinje u A-duru a zavrsava u fis- mol . Kada uvodite pjevaca uvodite ga u pjevanje u A-Dur i ja iako radim ovaj posao vec 15 godina nikada nebi rekao da je tonalitet pjesme f-mol nego A-dur jer prvi stihovi pjesme pocinju bas iz tog akorda. Zamislite samo na stra bi licilo da pjevacu svirate f-mol na text ..."Jej godine mlade , hej godine lude".. Cisto kvarenje sluha ...da povratis..Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
ne gleda se tonalitet pjesme po prvom akordu nego po ZADNJEM, znaci A-dur!!!
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ej ljudi ne tripujte se bez veze vise...skoro 40 posta i dalje prepucavanje oko toga dal je dur ili mol...
osnovni akord ove pesme je FIS mol a pocinje se iz Adura ali to je totalno nebitno,OSNOVNI je FISmol |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Upravo tako! Harisfaz vidim da nisi bio na tom casu solfedja
![]() ![]() Mislim nema ljutnje, ali to sto si ti rekao je 1000000000% netacno...Jeste da se neke pesme zavrsavaju sa npr... D dur akordom i da im je to osnovni tonalitet...jeste...Ali u ovom slucaju to nije NIKAKO ![]()
#5 |
Nishki
|
![]()
Ja ovu pesmu sviram iz G-mola jer je to osnova,a to sto forspil pocinje iz B-dura to nema veze.
![]() A odakle svirate pesmu : "Moj zivot je moje blago,ma bilo ti krivo il ti ......" verzija - Luis ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
A odakle svirate pesmu :
"Moj zivot je moje blago,ma bilo ti krivo il ti ......" verzija - Luis ![]() dobra pjesma, louis mi je najdrazi pjevac... legenda.. pozdrav i hvala vam na odgovorima.. |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
"Moj zivot je moje blago,ma bilo ti krivo il ti ... E-mol
|
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
[quote=milanceshow;45221]Ja ovu pesmu sviram iz G-mola jer je to osnova,a to sto forspil pocinje iz B-dura to nema veze.
![]() O hvala bogu, evo jednog covjeka koji kaze da je pjesma orginal iz g mola, a prvi akord da je b dur. Neko rece rece da je orginal iz fis mola, ne znam od kog pjevaca? |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
krcmaru,uopste nije ovde bilo reci o tome odakle ide pesma u originalu,nego koji je osnovni akord te pesme ako je PRVI akord A dur,pa sam ja rekao da je fis mol...sasvim normalno je to (a to proizilazi i iz moje price),da ako je prvi akord B dur,osnovni je Gmol. Pa ne sviras valjda svaku pesmu iz originala. moj pevac,recimo,peva iz GISmola,i meni je prvi akord H dur,ali ja nisam hteo da se pravim punn pametan,nego sam odgovorio coveku na njegovo pitanje.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
luckasta, tonalitet |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|