|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.01.2008
Downloads: 70
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Zna li neko nesto o ciscenju (pranju) tonova. Kako i zasto?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Pa to obicno rade majstori kad stimaju harmoniku, skidaju ih sa fasena i kad ociste od voska peru ih u nekoj kemikaliji, kojoj i kakvoj neampojma
![]() A od sve te prljavstine i izmorenosti se glasovi rastimaju! Koliko ja znam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
glogin
MileGuerrini ti je skoro sve rekao.Potebno je josh nashtelovati zazor perca- tonova u zavisnosti tipa glasova da ne bi gushili pri jakom sviranju,a takodje i ispeglati kozice i pozeljno je da se stave federe na kozicama kako sa unutrashnje strane tako i sa spolashnje i nikada necesh da imash problema sa kozicama.Nema potrebe da ih nikada menjash,ako dosada ne si ih oshtetio na bilo koji nacin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Meni su od vlage otisle kozice... Juce je konacno stigla sa servisa i.... fercera!
E sad treba da krenem na tokarenje i stimanje mikrofona po licenci MileG! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.01.2008
Downloads: 70
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Jel moze neko da pojasni funkiciju kozica na tonovima. Zasto ih nema na visokim tonovim?
Fajl 291Fajl 292 Promijenjeno od glogin (06.08.2008 u 14:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]() Citat:
Da ih nema (nisam provjerio ali predpostavljam) Mislim da bi troso puno vise zraka i da bi istovremeno sviralo i sustalo kao kad je puknut ton! A na manjim tonovima nema potrebe za kozice zato sto su otvori tonova manji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
supita, weltmeister |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|