Sto se mene tice jos uvek nisam odustao od toga da ovaj aranzer prilagodim tezgaroskim potrebama iako za sada nisam nesto prezadovoljan kako zvuci na razglasu.Veliki problem mi predstavlja neujednacenost jacina zvukova i nemogucnost da se jacina zabelezi za svaki user-ton posebno.Takodje i efekti predstavljaju poteskocu.Za narodnjake koristim kombinaciju Hal1 i Multiefekat Timectrldelay(valjda sam dobro zapisao).Expresion pedalu koju sam koristio na RA800 vise nemogu da koristim.Nemam neku ideju kako bi uspostavio kontrolu nad volume parametrom.Vidim da ima mogucnost za neke DP pedale ali cemu to sluzi i da li radi to je pitanje.Veliki nedostatak je nepostojanje ekvilajzera kao i nemogucnost programiranja one-touch funkcije(bar ja za sada nisam pronasao kako).
Nisam cuo kako exr e2 zvuci na razglasu. Sta mislis da ne valja? Sam zvuk ili odnos jacine instrumenata?
Sto se tice ritmova, moze se podesiti puno toga. U style works programu za PC se mogu popraviti oni delovi ritma koji ne mogu u aranzeru. Boje su fabricki pojacane na neki nivo i to je to. Ne moze da se promeni jacina boje, osim za ritam, pa da se to snimi u user program, moze da se koristi taster za balansiranje desne ruke sa pratnjom.
Jedna farba je izrazito jaka ‘vintage accordion’, obavezno ukljucujem dinamiku kad je koristim posto tasteri za dinamiku znatno smanjuju jacinu. Takodje, kad se primeni neki efekat, npr. reverb, on vazi za sve boje, nikako ne moze da se mesaju u isto vreme dva ili vise efekta. (Kolko para tolko muzike). Mada se kod mene desavalo da se efekat iskljuci sam od sebe kad promenim farbu. Hvala cudu, vise se to ne desava. Treba resetovati ceo aranzer na fabricka podesavanja kad nesto krene lose.
Kod pretrazivanja user programa ukucava se broj na numerickoj tastaturi. Steta sto ne moze abecedom da se bira. Pretpostavljam da kod profesionalnih aranzera moze i to, je l znate nesto o tome?