basovi na harmonici za koncerte drugacije namjesteni
Pozdrav svima, evo da i ja koju kazem na ovu temu, svirao sam Weltmajster i sad imam Elektro fox dobra je za sevdah bez elektronike a imam i American Italo Chicago Politone super za kola ostar zvuk, milion je vrsta harmonika pa i ove danas Guerini izgleda nisu nesto kao one prije Guerinke sto su mi lezale srcu , sve zavisi kakav zvuk lezi ti srcu i dusi, i sta vise volis to ti je ko neizljeciva ljubav koja nit se gasi niti nestaje, nego natrko sam jednom na dobru harmoniku ali basovi su joj drugacije namjesteni i pojma nemam kako se svira, kompozitor koncerta koji je otvorio muzicku radnju mi kaze da je za orkestre i simfonije ko zna.,ne znam puno bas o koncertima i simfonijama itd, zove se Djulieta- valjda talijanka i to profesiuonalna trazio je 2500$ pre 5 godina za nju polovnu, ali da bi mi neko to prepravio i promjenuo basobe i uradio promjenu da mogu nasu muziku svirati kostalo bi me vise nego neka nova harmonika a i danas me srce boli za njom kako je lijepa i bogata -sviram stalno 120 basova a ova je imala najmanje jos dva reda basova vertikalno vise - klavirka ma samo sto ne progovara, nego kako niko ne spomene koliko vremena bi uzelo otprilike klavircu da nauci dugmetaru svirati, eto nastavite komentarima i mnogo pozdrava svima od Zlaje
|