|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
I da... ispustih ono najvaznije, mada sam vec pomenuto - "mega" glasove.
MEGA!!! To je ono po cemu se Yamaha daleko odvaja od konkurencije. Ocigledno da je vrijeme i Rolandu da poradi na "sweet sounds", da malo "otese" svoju sirovost, a ne da godinama samo prepakuje uz malo sminke, jedno te isto. T3 je konacno doveo u red ono sto je izgledalo da vec posjeduje T2, prije svega mislim na sempler, a time se otvara cijeli jedan svijet novih mogucnosti. Roland je na potezu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kao kod kuće
|
Nebi rekao da je G70 promasaj prodji malo po evropi pa pogledaj gde se koji aranzeri koriste i koji je vise zastupljen. Sto sto se tice MegaVoice roland je sa tim izasao pre jamahe samo pod drugim nazivom.
|
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
Citat:
![]() Nije mi poznato da je G70 zastupljen vise od ostalih, prvi put to cujem. A sto se tice "megavoice", nije stvar u imenu, vec u kvalitetu. Mislim da je Yamaha dizajnirala do sada najrealisticnije glasove u svijetu elektronskih klavijatura. Jos joj nedostaje rolandova dinamika, pa bi mogli da podvuku crtu svima. Ali ni Rolandu ne nedostaje mnogo, cak i manje nego Yamahi ako bi promijenio "poslovnu logiku". Ko zna, pricekajmo jos malo... Citat:
Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zavisnik od foruma
|
Citat:
pod medjunarodnim imenom MULTILAYERED voices a takodje to se kod KORGa zvalo RX TECHNOLOGY, davno prije T2 i MOTIF ES.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Oznake |
| ili, nesto, novo, presminkan, tyros |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|